Λίγα λόγια για τα βιβλία της σειράς:

Μορτίνα,μια σειρά παραμυθιών με πλούσια και ζωντανή εικονογράφηση. Περιλαμβάνει τρία εξαιρετικά εικονογραφημένα βιβλία που μιλούν στα παιδιά για τη φιλία, την αποδοχή και την ανεκτικότητα, τη διαφορετικότητα και για την αξία των μυστικών. . Το χιούμορ και η άμεση γραφή της Cantini μαθαίνουν στα παιδιά να μη φοβούνται για τον εαυτό τους, να αποδέχονται αυτό που είναι και να ζητούν από τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Τα βιβλία της σειράς της Barbara Cantini είναι διαθέσιμα στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Ένα παραμύθι με πλούσια και τόσο ζωντανή εικονογράφηση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Η μικρή ηρωίδα Μορτίνα παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τα καρτουνίστικα σχέδια της Barbara Cantini και καλεί τα παιδιά να την ακολουθήσουν στον τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό κόσμο της και στις περιπέτειες της, αλλά και σε μία ξενάγηση στο σπίτι της, την Ξεπεσμένη Έπαυλη.


Κάντε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Μορτίνα,μια σειρά παραμυθιών με πλούσια και ζωντανή εικονογράφηση

1)ΜΟΡΤΙΝΑ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ

Η Μορτίνα είναι ένα κοριτσάκι διαφορετικό από όλα τα άλλα: είναι ένα κοριτσάκι ζόμπι.
Ζει στην Ξεπεσμένη Έπαυλη μαζί με τη θεία Εκλιπούσα και τον πιστό της φίλο, τον Μύθο, έναν αλμπίνο σκύλο με τον οποίο είναι πραγματικά αχώριστοι. Θα ήθελε να μπορεί να παίξει και να διασκεδάζει με τα άλλα παιδιά της ηλικίας της, αλλά της έχουν απαγορεύσει να εμφανίζεται μπροστά τους, γιατί μπορεί να τα τρομοκρατήσει.
Μια μέρα όμως εμφανίζεται η κατάλληλη ευκαιρία: η γιορτή του Χαλογουίν!
Και δεν χρειάζεται καν να μεταμφιεστεί… Τι θα γίνει όμως όταν τα παιδιά ανακαλύψουν ότι στην πραγματικότητα δεν είναι μεταμφιεσμένη;

2)ΜΟΡΤΊΝΑ ΚΑΙ Ο ΦΊΛΟΣ ΦΆΝΤΑΣΜΑ

Ποιο είναι το μυστηριώδες παιδί φάντασμα που προσπαθεί να μπει στην Ξεπεσμένη Έπαυλη παραμονές της γιορτής της Παμπάλαιης Πρωτοχρονιάς;
Η Μορτίνα θέλει πολύ να μάθει, εκείνο όμως δεν θυμάται ούτε το όνομά του! Πρέπει να μάθουν, αλλιώς το φάντασμα θα εξαφανιστεί.
Μαζί με τον Μύθο, τον πιστό της αλμπίνο σκύλο, εξετάζει κάθε πληροφορία για να βρει την ταυτότητα του νέου της φίλου.

3)ΜΟΡΤΊΝΑ ΚΑΙ Ο ΞΙΝΟΣ ΞΆΔΕΡΦΟΣ

Η Μορτίνα και ο καλύτερός της φίλος, ένα αλμπίνο λαγωνικό με το όνομα Μύθος, ζουν μαζί με τη θεία Εκλιπούσα και περνούν υπέροχα παίζοντας με τα φαντάσματα της Ξεπεσμένης Έπαυλης.

Μια μέρα συμβαίνει κάτι απροσδόκητο: κάποια παιδιά του χωριού, φίλοι της Μορτίνα, φτάνουν στην έπαυλη έχοντας λάβει μια μυστηριώδη πρόσκληση, ενώ η θεία Εκλιπούσα είναι εξαφανισμένη από παντού.

Τι σχέση έχει ο ξινός ξάδελφος Διλβέρτος που έχει έρθει για επίσκεψη στην έπαυλη εκείνο το πρωί;

Δείτε επίσης: Στα κύματα της Έλλης