Πρωινή περιποίηση προσώπου

0

Η Πρωινή περιποίηση προσώπου αφορά την πρόληψη και την προστασία. Το πρόσωπό σας πρόκειται να εκτεθεί στο εξωτερικό περιβάλλον, επομένως τα απαραίτητα μέτρα περιλαμβάνουν ενυδατική κρέμα και αντηλιακό. Ακόμη και αν γνωρίζετε τα βασικά βήματα για τη σωστή πρωινή skincare routine, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες οι οποίες μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά στη φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου.

Η πρωινή περιποίηση προσώπου περιλαμβάνει απλά βήματα.Πλύσιμο του προσώπου, καθαρισμός, ειδική φροντίδα σημείων και ενυδάτωση.

Καθαρισμός προσώπου

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου,αυτό το εφαρμόζετε ενώ πλένετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό αφού ξυπνήσετε.

Λοσιόν

Η λοσιόν αποτελεί έναν καλό τρόπο ώστε να εξισορροπήσετε το pH της επιδερμίδας σας. Αμέσως μετά τον καθαρισμό, εφαρμόστε είτε απευθείας στο δέρμα είτε σε ένα βαμβάκι και περάστε το πάνω από το πρόσωπο.

Ορός βιταμίνης C

Ένας ορός βιταμίνης C αποτελεί μεγάλο όπλο στην περιποίηση της επιδερμίδας σας. Ένας τέτοιος ορός μπορεί να αναστρέψει πολλή από τη ζημιά που παθαίνει η επιδερμίδα από τον ήλιο και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Κρέμα ματιών

Το δέρμα γύρω από τα μάτια σας τείνει να είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο. Είναι επίσης επιρρεπές σε σημάδια γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές, πρήξιμο και σκοτάδι. Μια καλή κρέμα ματιών μπορεί να φωτίσει, να λειάνει και να συσφίξει την περιοχή. Μην ξεχνάτε να την εφαρμόζετε πολύ απαλά με το πιο αδύναμο δάχτυλό σας στην περιοχή κάτω και γύρω από τα μάτια.

Ενυδατική κρέμα

Μια ενυδατική κρέμα θα καταπραΰνει και θα απαλύνει το δέρμα. Προτιμήστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα. Θα απορροφηθεί γρήγορα και δεν θα βαραίνει το δέρμα σας κάτω από το μακιγιάζ που μπορεί να προσθέσετε μετά.

Αντηλιακό

Τέλος, δεν θα πρέπει να αμελείτε το αντηλιακό που είναι κι αυτό ένα σημαντικό βήμα. Ο ήλιος είναι ο βασικός ένοχος για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Επιλέξτε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30. Θα το εφαρμόζετε σε πρόσωπο και λαιμό ακόμα κι αν έχει συννεφιά. Οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου μπορούν και πάλι να περάσουν.

Δίνοντας βάση στις λεπτομέρειες αυτές και επιλέγοντας το κατάλληλο καθαριστικό για τις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας, θα έχετε το πεντακάθαρο, λαμπερό γεμάτο ζωντάνια και ευεξία δέρμα που επιθυμείτε.