Παιδικά βιβλία για το περιβάλλον

0
Παιδικά βιβλία για το περιβάλλον

Γράφει Μαρία Σκαμπαρδώνη

Παιδικά βιβλία για το περιβάλλον. Εκτός από την αναγνωστική απόλαυση τα Παιδικά βιβλία για το περιβάλλον αποτελούν και μια υπενθύμιση της ευθύνης και των δράσεων που μπορούμε να αναλάβουμε για την προστασία του περιβάλλοντος.

Παρακάτω, παραθέτω μία λίστα με μία σειρά βιβλίων τα οποία θεωρώ ότι θα ήταν ένα εξαιρετικό δώρο και ταξίδι για μικρά παιδιά , ως ένας τρόπος εξοικείωσης τους με το περιβάλλον.

Κάντε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Παιδικά βιβλία για το περιβάλλον:

10 τρόποι για να προστατέψω και εγώ το περιβάλλον: Ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο το οποίο θα μυήσει ,αλλά και θα ευαισθητοποιήσει τα μικρά παιδιά πάνω στους τρόπους με τους οποίους ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Συνίσταται για ηλικίες από 6-10 ετών.

Γη, αγάπη μου! Πέντε μικρές ιστορίες που θα ευαισθητοποιήσουν τα μικρά παιδιά και θα τα ενθαρρύνουν στο να αναπτύξουν μία σχέση αγάπης και σεβασμού με το περιβάλλον.

Γνωρίζω την ανακύκλωση: Συνίσταται για παιδιά από 4-6 ετών. Ένα βιβλίο το οποίο προσπαθεί να εξηγήσει με τον πιο απλό και λιτό τρόπο τη σημασία και αξία της ανακύκλωσης.

Η αγαπημένη National Geographic με μία εγκυκλοπαίδεια ειδικά προσαρμοσμένη στο παιδί και τις ανάγκες του. Ένα βιβλίο που σίγουρα θα εμφυσήσει μέσα του την αγάπη για τον περιβάλλον γύρω του. Περιλαμβάνει και ένα cd-rom.

Αγαπώ τον πλανήτη μου: Οι αγαπημένες εκδόσεις Πατάκη προτείνουν μερικά υπέροχα βιβλία. Προτείνουν μερικές καθημερινές ενέργειες ώστε τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στη φύση , μέσα από το σχολείο, την οικογένεια, τις σχέσεις με τους φίλους τους. Συνίσταται για παιδιά από 5 -11 ετών.

Ανάσες και ψίθυροι του δάσους: Η Λίτσα Ψαραύτη σε αυτή την όμορφη ιστορία η οποία κέρδισε και το Α Βραβείο στον κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, κατάλληλη για παιδιά από 9-11 ετών.

Αναφέρεται στην αποξένωση των ανθρώπων και ειδικά των παιδιών από τη φύση, και το πώς εκείνη, δυστυχώς, φαντάζει άγνωστη και απρόσιτη στα μάτια τους. Από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ο Ψαρίνος και η Ψαρίνα πάνε Ποσειδωνία: Ένα όμορφο και αστείο παραμύθι το οποίο μαθαίνει στα παιδιά να αγαπούν και να προστατεύουν τη Φύση. Από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Η κυρά Φύση και ο κακός ο ρύπος: Ένα βιβλίο με όμορφη εικονογράφηση , ειδικά προσαρμοσμένο για παιδιά.

To μικρό βιβλίο του περιβάλλοντος: Ένα βιβλιαράκι όμορφα εικονογραφημένο και ειδικά προσαρμοσμένο για παιδιά. Μαθαίνοντάς τους πολλούς τρόπους φροντίδας για το περιβάλλον, ακόμη και από το σπίτι τους. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η κυρία Ανακύκλωση και οι φίλοι της: Για όλα εκείνα τα αντικείμενα που ένοιωθαν άχρηστα , μέχρι να που ανακαλύπτουν την αξία της… ανακύκλωσης!!! Από τις εκδόσεις Λιβάνη..

Δείτε επίσης: Παιδικό βιβλίο: Στα μεγάλα όνειρά σου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.