Η λίστα με τα απαραίτητα για την τσάντα της βόλτας

0

Όταν έχεις μικρά παιδιά, είναι σαν μια ολόκληρη διαδικασία να βγεις από το σπίτι. Μερικές φορές είναι σαν να ετοιμάζετε βαλίτσες για σύντομες διακοπές ή ταξίδι εκτός πόλης. Χρειάζεστε όμως πραγματικά όλα όσα έχετε μαζέψει και υπάρχει κάτι που σας λείπει; Φυσικά, τα απαραίτητα όπως πάνες και μαντηλάκια είναι δεδομένα, αλλά τι άλλο να πάρετε μαζί;

Ο καιρός πλέον έχει φτιάξει για τα καλά και η βόλτα με το μωρό σας αποτελεί καθημερινή ρουτίνα. Τουλάχιστον μία με δύο φορές την ημέρα θα γεμίσετε και θα φορτώσετε την τσάντα του στο καρότσι και θα απολαύσετε μια μικρή ή μεγάλη βόλτα. Η ανησυχία κάθε μαμάς είναι να εξοπλίσει την τσάντα του μωρού της με όλα τα απαραίτητα και να μην ξεχάσει τίποτα που μπορεί να της χρειαστεί.

Η λίστα με τα απαραίτητα για την τσάντα της βόλτας:

 • Πάνες και μαντηλάκια

Οι έξτρα πάνες και μαντηλάκια θα είναι τα πρώτα πράγματα στη λίστα σας όταν βγάζετε το μικρό σας έξω. Ανάλογα με το πόσο θα λείψετε το μωρό σας θα αλλάξει τουλάχιστον μία πάνα. Και όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που βρίσκεστε μακριά από την μπανιέρα είναι πολύ πιθανό το μωρό σας να κάνει ένα χάος.

 • Επιπλέον ρούχα

Εκτός από τις επιπλέον πάνες και μαντηλάκια, η μεταφορά μιας αλλαξιάς (ή δύο) θα είναι πάντα προς το συμφέρον σας. Όχι μόνο θα μπορούσε το μωρό σας να έχει εκρηκτική κένωση, αλλά μπορεί επίσης να χυθεί το γάλα του ή να κάνει εμετό.

 • Σελτεδάκι αλλαξιέρας

Ακόμα κι αν η τσάντα σας διαθέτει ήδη, ίσως βρείτε ότι χρειάζεστε κάτι λίγο μεγαλύτερο.

 • Πιπίλες

Ακόμα κι αν φύγετε από το σπίτι με πιπίλα, το μωρό σας θα τη χάσει, θα του πέσει ή θα την πετάξει κάπου που δεν μπορείτε να του τη δώσετε πίσω. Για αυτό να έχετε και άλλες μαζί για να βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεται να φύγετε νωρίς από το παιχνίδι με το παιδί σας να ουρλιάζει στο πίσω κάθισμα μέχρι το σπίτι.

 • Τροφή και σνακ

Είτε πρόκειται για βρεφική κρέμα και μπιμπερό, είτε αντλία στήθους, υπολογίστε τι θα χρειαστείτε και συσκευάστε ανάλογα. Για τα μικρά παιδιά, θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε νερό.

 • Κουβέρτα

Όποια και αν είναι η εποχή, είναι πάντα καλό να έχετε μια επιπλέον προστασία για το απροσδόκητο αεράκι και τα δροσερά εστιατόρια. Είναι επίσης χρήσιμο να σκιάσεις το μωρό από τον ήλιο.

 • Απολυμαντικό χεριών

Επειδή δεν ξέρετε ποιος άλλος έχει αγγίξει αυτό που έχετε αγγίξει προτού να ταΐσετε ή να αλλάξετε το μωρό.

 • Σακούλες απορριμάτων

Χρησιμοποιήστε τις σακούλες για λερωμένες πάνες  και ρούχα. Επίσης χρειάζονται για τις χρησιμοποιημένες πιπίλες ή μπουκάλια του μωρού.

 • Σαλιάρες

Βάλτε όσες νομίζετε ότι χρειάζεστε, έπειτα προσθέστε μερικές ακόμα…

 • Αντηλιακό

Τα βρέφη θα πρέπει να έχουν την υψηλότερη δυνατή προστασία από τον ήλιο, καθώς το δέρμα τους είναι πολύ ευαίσθητο. Δεν θα πρέπει να εκτίθενται στον καυτό ήλιο του μεσημεριού, αλλά και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας χρειάζονται κάλυψη από αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, καπέλο, ρούχα και σκιά στο καροτσάκι τους.

 • Παιχνίδια

Αν υπάρχει κάτι που κρατά το μωρό χαρούμενο -βιβλίο, κουδουνίστρα κλπ- ρίξτε το μέσα στην τσάντα.

 • Εντομοαπωθητικό και καταπραϋντικό για τσιμπήματα

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες

 • Φαρμακείο

Τσιρότα, αμπούλες φυσιολογικού ορού και συσκευασμένες γαζούλες. Μπορείτε να τα έχετε όλα οργανωμένα σε ένα μικρό πορτοφολάκι.

 • Κρέμα/αλοιφή για βρέφη

Εξοικονομήστε χώρο με σωληνάρια σε μέγεθος ταξιδιού.

Τα παραπάνω μπορεί να σας φαίνονται πολλά αλλά δεν είναι. Με την κατάλληλη τσάντα και σωστή οργάνωση θα είστε πάντα έτοιμη για ότι απρόοπτο βρεθεί στο δρόμο σας. Ακόμα κι αν ξεχάσεις κάτι στην βόλτα με το μωρό, δεν χάλασε ο κόσμος. Ακόμα και τα λάθη και τα epic fails θα σε γεμίσουν με εμπειρία και θα σε κάνουν καλύτερη μαμά.