Ανοιξιάτικες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

0
Ανοιξιάτικες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια τώρα που η άνοιξη ήρθε και εμείς δουλεύουμε και δεν έχουμε χρόνο ή χρήματα για διακοπές . Έτσι, ενώ οι άλλοι χαλαρώνουν σε διακοπές τα μικρά σας γκρινιάζουν μέσα στο σπίτι. Επιλέξτε μερικές από αυτές τις οικογενειακές δραστηριότητες για την άνοιξη που μπορείτε να απολαύσετε στην άνεση του σπιτιού σας.

Δείτε επίσης: Η σημασία του να γνωρίζεις τα όριά σου ως μαμά

Δώστε στα παιδιά σας κάτι να περιμένουν με ανυπομονησία κάθε μέρα, δημιουργώντας μαζί ένα Ημερολόγιο δραστηριοτήτων με μερικές από αυτές τις θεματικές Ανοιξιάτικες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους:

Ανοιξιάτικες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους:

 • Spa day
Μετατρέψτε το μπάνιο σας σε spa με μουσική, κεριά, αναψυκτικά και αφρόλουτρο. Μην ξεχάσετε να ονομάσετε το spa σας και να γράψετε ένα μήνυμα καλωσορίσματος για την πόρτα!
  • Ημέρα καλών πράξεων
  Εάν μπορείτε, δημιουργήστε μικρά πακέτα φροντίδας για άτομα που είναι άστεγα και παραδώστε τα σε ιδρύματα της περιοχής ή στην εκκλησία που γνωρίζουν οικογένειες που έχουν ανάγκη.
  • Party ζαχαροπλαστικής

  Βρείτε εύκολες συνταγές για κουλουράκια και κέικ. Διοργανώστε μια ημέρα που θα τα φτιάξουν και τα παιδιά σας να γίνουν μικροί ζαχαροπλάστες.

   • Μπαλόνι βόλεϊ
   Ναι, αυτό μπορεί να παιχτεί σε εσωτερικούς χώρους! Ποια παιδιά δε τρελαίνονται για τα χρωματιστά μπαλόνια; Παίξτε όλοι μαζί λοιπόν βόλεϊ και αυτά θα τρελαθούν από χαρά.
   • Movie night
   Καλύψτε το πάτωμα με μαξιλάρια και κουβέρτες, βάλτε τις πιτζάμες σας και απολαύστε ποπ κορν και τη ζεστή σοκολάτα καθώς παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας ταινίες. Στη συνέχεια, αφήστε τον εαυτό σας να αποκοιμηθεί με τα παιδιά σας αγκαλιά δίπλα σας.
   • Αναμόρφωση του δωματίου
   Αφήστε τα παιδιά σας να φανταστούν ότι συμμετέχουν σε μια παράσταση ανακαίνισης σπιτιού. Τι θα άλλαζαν; Γράψτε όλες τις ιδέες τους, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλες, μικρές ή αστοίες κι αν είναι. Στη συνέχεια, επιλέξτε τουλάχιστον μια και πραγματοποιήστε τη.
    • Χορός-καραόκε party
    Χαμηλώστε τα φώτα, δυναμώστε τη μουσική και χορέψτε τα αγαπημένα τραγούδια των παιδιών σας! Εάν είναι δυνατόν, πάρτε ένα μικρό φως ντίσκο ή ακόμα και ένα μικρόφωνο για παιδιά. Μπορείτε να βρείτε την έκδοση καραόκε σχεδόν οποιουδήποτε τραγουδιού στο YouTube.
    
    Εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό όσο το δυνατόν περισσότερο με λίγη υπαίθρια διασκέδαση!

    Ανοιξιάτικες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους

    • Ημέρα Οικογενειακών Ολυμπιακών αγώνων
    Δημιουργήστε μια σειρά δραστηριοτήτων με τα παιδιά σας. Αγώνες τρεξίματος, αγώνας αυγών και κουταλιού, άλμα εις μήκος κ.λπ. Κάντε χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια και κάντε μια τελετή απονομής στη συνέχεια.
     • Κατασκήνωση στην αυλή
     Διαβάστε ιστορίες με φακό και κοιμηθείτε σε μια σκηνή έξω κάτω από τα αστέρια.
     • Τουρίστας για μια μέρα
     Αναζητήστε στο Διαδίκτυο τα «καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε» στην πόλη σας και κάντε όσα περισσότερα μπορείτε σε μια μέρα!
     • Mini απόδραση στη θάλασσα

     Διοργανώστε μια μικρή απόδραση στη θάλασσα. Μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας σνακ, νερό, ζεστή σοκολάτα. κουβέρτες, καρέκλες, μια σκηνή και ό,τι άλλο χρειάζεστε για να νιώσετε περιποιημένοι και άνετοι.

     Ελπίζω να σας άρεσαν αυτές οι ιδέες και να τις δοκιμάσετε.