Η σημασία του να γνωρίζεις τα όριά σου ως μαμά

0
Η σημασία του να γνωρίζεις τα όριά σου ως μαμά. Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί πόσο μεγάλη προσπάθεια καταβάλετε καθημερινά για να βρείτε μια ισορροπία στη ζωή σας. Για τις εργαζόμενες μητέρες είναι μεγάλος άθλος να τα προλάβουν όλα και φυσικά να έχουν ένα σπίτι καθαρό και περιποιημένο. 

Κάποιες μαμάδες έχουν υψηλές προσδοκίες και η λίστα των υποχρεώσεων ανεβαίνει καθημερινά λέγοντας ναι σε σε πάρα πολλά πράγματα, και κάπως έτσι μεγαλώνει η λίστα των υποχρεώσεων.

Πολλές φορές περνάμε από φάσεις που πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα διαχειριστούμε όλα και πρέπει να είμαστε εκεί ανά πάσα ώρα και στιγμή για τα παιδιάς μας. Να τους ικανοποιήσουμε όλες τις επιθυμίες ενώ παράλληλα τρέχουν και οι δουλειές του σπιτιού.

 Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε στιγμές στη ζωή μας που το να σηκωθούμε από το κρεβάτι είναι άθλος , και να χουζουρέψουμε λίγο παραπάνω φαίνεται αδύνατον. Οπότε το γιατί οι μαμάδες συνεχίζουμε να νιώθουμε ότι πρέπει να γίνουμε ήρωες και να λέμε ναι σε όλους εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν ήρωες της πραγματικής ζωής, ωστόσο, εδώ είμαστε, συνεχίζουμε να προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μάθουμε τα όριά μας και να είμαστε εντάξει με το να λέμε όχι στους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών μας, ώστε να μπορούμε να πάρουμε μια ανάσα. Κάθε φορά που πιέζουμε τον εαυτό μας και βιαζόμαστε περισσότερο να είμαστε τα πάντα για όλους, θυμώνουμε και αγανακτούμε.

Η σημασία του να γνωρίζεις τα όριά σου ως μαμά, είναι να πρέπει να απολαμβάνεις τη κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν κάνουμε κάποιες δουλειές στο σπίτι ή αφήσουμε τον νεροχύτη γεμάτο και πάμε για ύπνο να μην αισθανόμαστε ενοχές. Να νιώσουμε ότι απλά πήραμε μια προσωπική άδεια από τη καθημερινή ρουτίνα και τις δουλείες του σπιτιού. 

Δείτε επίσης: Επιλογές Ζωής

Η ισορροπία στη καθημερινότητα δεν έρχεται με το να προγραμματίζουμε τα πάντα και να ελέγχουμε συνεχώς τι μπορούμε να αναλάβουμε. Αντίθετα πρέπει να είμαστε ειλικρινής για το τι μπορούμε να αναλάβουμε.

Αν μια μέρα είναι αρκετά απαιτητική δεν είναι κακό να μαγειρέψεις κάτι πρόχειρο ή ακόμα και να παραγγείλεις έτοιμο φαγητό. Και αν μια μέρα αισθανθείς ότι θέλεις να κοιμηθείς νωρίς όταν κοιμηθούν και τα παιδιά πρέπει να το κάνεις. 

Η πίεση να τα κάνουμε όλα είναι μεγάλη και πραγματική. Ως μαμάδες πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να αναλαμβάνουμε κάθε μέρα τα ίδια πράγματα, και να είμαστε εντάξει αν δε καταφέρουμε να κάνουμε κάτι. Γιατί όλοι στο σπίτι δεν μας θέλουν θυμωμένες και με την αγανάκτηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο μας.