Καλός μπαμπάς είναι αυτός που αγαπάει τη μαμά του παιδιού του

0

Μπαμπάς και μαμά, οι πρώτες λέξεις που θα πει ένα παιδί! Μπορεί να μην είναι αυτός που κυοφορεί για 9 μήνες, να μην είναι αυτός που γεννάει, να μη είναι αυτός που αργότερα ξενυχτάει αλλά είναι αυτός που “βοήθησε” να έρθει στο κόσμο ένα παιδί. Άραγε πως να είναι ο ιδανικός μπαμπάς; Καλός μπαμπάς είναι αυτός που αγαπάει τη μαμά του παιδιού του.

Η οικογένεια, που τόσο εύκολα πήρες την απόφαση να χτίσεις με γερά θεμέλια τόσο εύκολα μπορεί να καταστραφεί. Η οικογένεια είναι δεσμοί αίματος, αγάπης και σεβασμού. Ο άνθρωπος έχει την ανάγκη για σύντροφο, όχι μόνο για αναπαραγωγή, αλλά για ψυχική, νοητική και συναισθηματική ολοκλήρωση.

Διαβάστε επίσης: Μην το παίρνεις προσωπικά!

Σίγουρα ένα παιδί είναι ευτυχισμένο όταν έχει ευτυχισμένους γονείς. Και σε ποιο παιδί δεν αρέσει να βλέπει τη μαμά και το μπαμπά χαμογελαστούς και ήρεμους; Πόσο εύκολο όμως είναι αυτό να γίνεται καθημερινά αν αναλογιστούμε τς δυσκολίες της καθημερινότητας;

Ένας καλός μπαμπάς……

Ένας καλός μπαμπάς δε θα αφήσει την ανατροφή των παιδιών μόνο στη μαμά. Είναι εκεί, ενεργό μέλος στην οικογένεια, να βοηθήσει τη μαμά σε κάθε δυσκολία.

Ένας καλός μπαμπάς μπορεί να ασχοληθεί αποκλειστικά μόνος του με τα παιδιά για όσο χρειαστεί χωρίς τη παρουσία της μαμάς.

Ένας καλός μπαμπάς φοβάται μήπως πληγώσουν την αγαπημένη του κόρη ,και οφείλει να μάθει στο γιό του να σέβεται τις γυναίκες!

Ένας καλός μπαμπάς στηρίζει τη μαμά και τη καθησυχάζει στις αγωνίες και ανησυχίες της.

Ένας καλός μπαμπάς οφείλει να κατακτήσει το τίτλο του επάξια και όχι να τον αποκτήσει λόγω μια γέννας.

Ένας καλός μπαμπάς μπορεί να στηρίξει τη μαμά του παιδιού του. Αυτή που τον επέλεξε για μπαμπά των παιδιών της.

Ένας καλός μπαμπάς κατέκτησε το τίτλο του επειδή μέσα του γεννήθηκε η ανάγκη να εξελιχθεί και να εξελίξει. Οφείλει να σεβαστεί αυτό τον τίτλο.

Ένας καλός μπαμπάς δε θα κάνει κηρύγματα στα μεσημεριανά τραπέζια και δε θα χτυπάει το χέρι στο τραπέζι για να επιβληθεί. Θα συμβουλεύει με κατανόηση.

Ένας καλός μπαμπάς θέλει το παιδί του να το θαυμάζει και να του μοιάσει, όχι απλά να τον μιμηθεί.

Ένας καλός μπαμπάς θέλει η μαμά των παιδιών του να καμαρώνει που τον επέλεξε για μπαμπά των παιδιών της. Για σύντροφο της και συνοδοιπόρο στη ζωή της.

Μη ξεχνάτε, να κάνετε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK, για να μη χάνετε κανένα άρθρο!!!