Κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού παιχνίδι για το παιδί

0
δουλειές σπιτιού παιχνίδι παιδί
Κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού παιχνίδι για το παιδί. Όταν τα παιδιά είναι ακόμη μωράκια είναι πιο εύκολο να γίνουν οι δουλειές του σπιτιού, γιατί τοποθετείς το μωράκι σου στο καρότσι,στο ρηλάξ,στο πάρκο κλπ και εσύ κινείσαι μηχανικά.
 
 
Τα δύσκολα όμως αρχίζουν όταν τα παιδάκια μας σταθούν στα πόδια τους πλέον και αρχίζουν να περπατούν, και πολύ χειρότερα να τρέχουν. Τότε ξεχνάς τα πάντα και ασχολείσαι μόνο μ’ αυτό, να κυνηγάς το παιδί μέσα στο σπίτι για να μη χτυπήσει!
 
 

Μπορείς όμως να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού παιχνίδι και να βοηθήσεις τον εαυτό σου και φυσικά το παιδί να είναι χαρούμενο.

Κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού παιχνίδι για το παιδί.


1. Το στρώσιμο του κρεβατιού. Ζητάς απο το παιδάκι σου να σε βοηθήσει να το στρώσεις και του λες τι να κάνει, μπορεί στρην αρχή να σε δυσκολέψει λίγο αλλά μετά το απολαμβάνεις στη προσπάθεια του να βάλει το σεντόνι κάτω από το στρώμα και να τοποθετήσει το πάπλωμα με προσοχή.

2. Καθάρισμα  τζαμιών. Δίνεις και σ’αυτό ένα κομμάτι χαρτί και του λες να σε βοηθήσει, το κάνει και είναι χαρούμενο,έτσι κάνεις τη δουλειά σου και αυτό παίζει νομίζοντας ότι σε βοηθάει.(Συμβουλή:το κομμάτι που υποτίθεται ότι καθαρίζει το παιδί το αφήνεις για το τέλος.

3. Πλυντήριο πιάτων. Σου δίνει τα καθαρά πιάτα και ποτήρια και εσύ τα τοποθετείς στη θέση τους, προσοχή όμως γιατί σπάνε, μόνο αν είσαι σίγουρη ότι θα στα δώσει ολόκληρα και όχι κομμάτια το βάζεις σ’ αυτή τη διαδικασία.

4. Πλυντήριο ρούχων. Μπορείς να ξεχωρίσεις τα ρούχα που είναι για πλύσιμο και να του ζητήσεις να τα τοποθετήσει μέσα στο πλυντήριο για να τα πλύνετε. Απλό και έχει και την ακαταστασία που τους αρέσει, και φυσικά όταν τελειώσει το πλυντήριο του ζητάς να βάλει τα καθαρά ρούχα στη λεκάνη.

5. Άπλωμα ρούχων.Τ ο παίρνεις μαζί σου κατά τη διαδικασία και του ζητάς να σου δίνει μανταλάκια, η κόρη μου πάντως τρελαίνεται!

6. Ξεσκόνισμα. Του δίνεις ένα πανάκι και το αφήνεις ελεύθερο, θα προσπαθήσει να καθαρίσει τα πάντα,στο τέλος κάτι θα έχει ξεσκονίσει.

7. Σκούπισμα.Υπάρχουν κάτι σκουπάκια επαναφορτιζόμενα ,του δίνεις αυτό καλά φορτισμένο και του δείχνεις πως να το χρησιμοποιήσει και σου κάνει το σπίτι καινούριο.

8. Μάζεμα στεγνών ρούχων. Του δίνεις τα μανταλάκια να τα βάζει στη θέση τους και τα ρούχα να τα τοποθετεί στη λεκάνη.

Εύχομαι να σε βοήθησα και εσένα μανούλα με τους τρόπους που χρησιμοποιώ εγώ!