Συμπτώματα εγκυμοσύνης, δες αν είσαι έγκυος.Υπάρχουν διάφορα συμπτώματα εγκυμοσύνης που μπορεί να δείχνουν ότι είσαι έγκυος. Το πιο χαρακτηριστικό είναι η καθυστέρηση της περιόδου, η ναυτία και οι πόνοι στη μέση.
Σε κάθε περίπτωση, εάν έχεις βάσιμες υποψίες ότι είσαι έγκυος, ένα τεστ εγκυμοσύνης ή μια εξέταση αίματος β-χοριακής και κυρίως μια επίσκεψη στο γυναικολόγο σου είναι πάντα ο πιο ασφαλής τρόπος να το επιβεβαιώσεις!

Κάντε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Τα συμπτώματα εγκυμοσύνης διαφέρουν από τη μία γυναίκα στην άλλη και από τη μία εγκυμοσύνη στην άλλη. Αν είσαι έγκυος μπορεί να παρατηρήσεις ένα ή περισσότερα από τα συμπτώματα αυτά. Μην ανησυχείς, είναι απίθανο να τα παρουσιάσεις όλα μαζί. 

Δείτε επίσης: Οι πιο συνηθισμένες ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης

Επίσης, δεν πρέπει να ανησυχείς αν δεν παρουσιάσεις κανένα από αυτά. Είναι απολύτως πιθανόν να είσαι έγκυος χωρίς να παρατηρήσεις κανένα από τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, που αναφέρονται παρακάτω.

Συμπτώματα εγκυμοσύνης, δες αν είσαι έγκυος:

Καθυστέρηση περιόδου

Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα σε μια γυναίκα που έχει σταθερό κύκλο περιόδου είναι η καθυστέρηση περιόδου. Αυτό όμως δεν ισχύει για τις γυναίκες που δεν έχουν σταθερό κύκλο.

Υπνηλία και κόπωση

Το αίσθημα της κούρασης χωρίς λόγο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και η έντονη επιθυμία ύπνου.

Αλλαγές στη διάθεση

Υπάρχει περίπτωση να έχετε συνεχώς διαφορετική διάθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάποιες φορές ίσως θέλετε να κλάψετε χωρίς λόγο.

Αλλαγές στο στήθος

Πόνος και πρήξιμο στο στήθος είναι άλλο ένα σύμπτωμα.
Επίσης οι φλέβες στο στήθος μπορεί να γίνουν πιο ευδιάκριτες και οι θηλές να γίνουν πιο σκουρόχρωμες.

Ημικρανίες

Οι ορμονικές αλλαγές στην εγκυμοσύνη φέρνουν και έντονους πονοκεφάλους σε ορισμένες γυναίκες γεγονός που το καθιστά ως σύμπτωμα εγκυμοσύνης. 

Πόνοι στη μέση

Το σώμα προετοιμάζεται για το έμβρυο που μεγαλώνει και οι πόνοι στις αρθρώσεις είναι ένα κλασικό σύμπτωμα εγκυμοσύνης. 

Πρωινή αδιαθεσία

Άλλο ένα κλασικό σύμπτωμα εγκυμοσύνης είναι η ναυτία, είτε είναι πρωινή είτε σε οποιαδήποτε στιγμή της μέρας.
Σε μερικές γυναίκες, οι ναυτίες μπορεί να συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της κύησης.

Λιγούρες

Έχεις λιγούρες για περίεργα πράγματα και τρόφιμα που ίσως πριν δεν σου άρεσαν. Επίσης αηδιάζεις με μυρωδιές που κανονικά σε άφηναν αδιάφορη και η όσφρησή σου είναι αυξημένη.

Κηλίδες αίματος

Κηλίδες αίματος που μοιάζουν με περίοδο περίπου στο χρονικό διάστημα που περιμένεις να “αδιαθετήσεις” είναι ένα ακόμα σύμπτωμα εγκυμοσύνης.

Συχνουρία

Η συχνουρία οφείλεται στο ότι μεγαλώνει η μήτρα και πιέζει την ουροδόχο κύστη. 


Δείτε επίσης: ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ