Η γέννηση του μωρού σας εκτός από χαρά και ευτυχία θα φέρει και κάποιες αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες. Η σχέση με το σύντροφο σας θα περάσει δυσκολίες. Οι συνήθειες που θα αλλάξουν τη καθημερινότητα σας μετά το μωρό.

Συνήθειες που θα αλλάξουν τη καθημερινότητα σας μετά το μωρό

Το πρώτο πράγμα που θα αλλάξει είναι ο ύπνος σας. Λίγο το ξενύχτι του μωρού, λίγο η κούραση ο ύπνος θα γίνει ένα άπιαστο όνειρο. Θα αναπολείτε τις καλές μέρες που κοιμόσασταν αργά και ξυπνούσατε αργά. Τώρα θα αναζητάτε μόνιμα ένα κρεβάτι.

Το σεξ. Ναι δυστυχώς θα αλλάξει και η σεξουαλική σας ζωή. Λίγο η κούραση, λίγο η αϋπνία δε θα έχετε κουράγιο.

Οι συναντήσεις με φιλικά πρόσωπα περιορίζονται. Ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος των γονιών αλλάζει σημαντικά και την κοινωνική ζωή του ζευγαριού. Η κούραση και οι απαιτήσεις της νέας καθημερινότητας αποκλείει την συμμετοχή σε επισκέψεις και σε κάθε είδους διασκέδαση εκτός του σπιτιού, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες.

Η σχέση του ζευγαριού. Οι νέοι ρυθμοί δεν αποκλείεται να φέρουν γκρίνια και εντάσεις. Όμως, για να ξεπεραστεί εύκολα αυτή η δύσκολη φάση της πρώτης περιόδου, είναι η διατήρηση της καλής επικοινωνίας, ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων ως προς το μωρό και η αμοιβαία συμπαράσταση για αυτή την δύσκολη, αλλαγή στην οικογένειά τους.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη σχέση σας

  • Μοιραστείτε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις
  • Αποφύγετε τον τσακωμό για το μοίρασμα των ευθυνών
  • Συζητήστε όλα τα θέματα που προκύπτουν, με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση του κάθε θέματος
  • Βρείτε χρόνο για εσάς και τον/την σύντροφό σας
  • Διατηρήστε την σεξουαλική σας ζωή και μην κοιμάστε χωριστά

Δείτε επίσης: Αν θέλετε έξυπνα παιδιά διαβάστε τους