Αν θέλετε έξυπνα παιδιά διαβάστε τους

0
έξυπνα παιδιά

Ως γονείς, έχετε μεγάλα όνειρα για τα παιδιά σας. Αν θέλετε έξυπνα παιδιά διαβάστε τους!

Θέλετε να είναι έξυπνα παιδιά ώστε να μπορούν να προχωρήσουν στη ζωή τους και να έχουν μια καλή πορεία. Θέλετε να μεγαλώσουν και να είναι ευγενικοί, και καλά μέλη της κοινωνίας μας

Διαβάστε επίσης: Πώς να κάνετε τη μελέτη της ορθογραφίας παιχνίδι…

Όπως αποδεικνύεται, έχουμε τη συνήθεια σαν γονείς που είμαστε να θέλουμε να δημιουργήσουμε έξυπνα και ευγενικά παιδιά .

Για να αποκτήσετε έξυπνα παιδιά το καλύτερο πράγμα που
έχετε να κάνετε είναι να τους διαβάζετε κάθε μέρα. Ακόμη και αν ήδη γνωρίζουν πώς να διαβάζουν μόνα τους.
Έρευνα δείχνει ότι η ανάγνωση είναι η ισχυρή συνήθεια που θα δημιουργήσει έξυπνα και ευγενικά παιδιά.

Ως γονείς, οι απαιτήσεις της εποχής μας είναι ατελείωτες. Οι δουλειές δε τελειώνουν ποτέ και καθημερινά νιώθετε πίεση. Όμως μπορείτε να βρείτε λίγο χρόνο να διαβάζετε στα παιδιά σας και να είστε σίγουροι ότι θα έχετε έξυπνα παιδιά.

Κάντε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK


Αν θέλετε έξυπνα παιδιά διαβάστε τους γιατί:

Το παιδί σας θα ακούσει μια ευρύτερη ποικιλία λέξεων. Η μόνη προ-νηπιακή ικανότητα που έχει σημασία πάνω από όλα. Ο κύριος δείκτης της σχολικής επιτυχίας ή αποτυχίας, είναι το λεξιλόγιο του παιδιού κατά την είσοδό του στο σχολείο. Το παιδί πηγαίνει στο σχολείο για να μάθει νέες λέξεις, αλλά οι λέξεις που ήδη γνωρίζει καθορίζουν πόσο από αυτό που λέει ο δάσκαλος θα γίνει κατανοητό. Και δεδομένου ότι οι περισσότερες οδηγίες για τα πρώτα τέσσερα χρόνια του σχολείου είναι προφορικές, το παιδί που έχει το μεγαλύτερο λεξιλόγιο θα καταλάβει περισσότερο, ενώ το παιδί με το μικρότερο λεξιλόγιο θα καταλάβει λιγότερο.

Αυξάνετε τον εγκέφαλο του παιδιού σας . Όσο περισσότερο διαβάζετε στο παιδί σας, τόσο περισσότερο οι νευρώνες στον εγκέφαλό του θα αναπτυχθούν και θα συνδεθούν μαζί .

Τα βάζετε στο μονοπάτι του να είσαι δια βίου αναγνώστης. Η ανάγνωση είναι απαραίτητη για τη διαδικασία μάθησης και τα παιδιά που παλεύουν με την ανάγνωση τείνουν να αγωνίζονται στο σχολείο. Αλλά έχετε τη δύναμη να δώσετε στο παιδί σας αυτό το κλειδί για την επιτυχία στο σχολείο. Η πιο σημαντική δραστηριότητα για την οικοδόμηση της γνώσης που απαιτείται για την επιτυχία στην ανάγνωση είναι να διαβάζετε στα παιδιά σας.

Η συμπεριφορά του παιδιού σας θα βελτιωθεί. Όταν διαβάζετε δυνατά, αυξάνετε την ικανότητα του παιδιού σας να δίνει προσοχή και να συγκεντρώνεται που σίγουρα βοηθά το παιδί σας στο σχολείο. Επίσης, διαβάζοντας δυνατά σε ένα παιδί μπορεί ακόμη και να μειώσει τις επιθετικές τάσεις στο παιδί.

Δημιουργείτε έναν ισχυρότερο δεσμό με το παιδί σας. Τα παιδιά αγαπούν όταν τους διαβάζετε δυνατά λόγω της φυσικής εγγύτητας και της συναισθηματικής συγκόλλησης που προσφέρουν. Στις πολυάσχολες ζωές μας, πόσο συχνά σταματάμε ό,τι κάνουμε και απλά απολαμβάνουμε χρόνο με τα παιδιά μας; Μια ισχυρή σχέση με το παιδί σας οδηγεί σε καλύτερη συνεργασία , και αυτό είναι κάτι που σχεδόν κάθε γονέας θα ήθελε.

Αυξάνετε την ικανότητα του παιδιού σας για ενσυναίσθηση. Όταν διαβάζετε το μυθιστόρημα στο παιδί σας, ο εγκέφαλός του «ζει κυριολεκτικά με τα πρόσωπα σε νευροβιολογικό επίπεδο ». Με άλλα λόγια, εκθέτετε το παιδί σας σε διαφορετικούς τύπους ανθρώπων.