Χ.Ο.Π.Α. 112 Ήρωες. Παγκόσμια Καμπάνια για τη πρόληψη του Εγκεφαλικού επεισοδίου.

Χ.Ο.Π.Α. (Χέρι-Ομιλία-Πρόσωπο-Αμέσως) 112 Ήρωες

Οι «Χ.Ο.Π.Α. (Χέρι-Ομιλία-Πρόσωπο-Αμέσως) 112 Ήρωες» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια (World Stroke Organization), με την υποστήριξη του Schools for Health in Europe Foundation (S.H.E.), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Angels Initiative.

Μέσα από δραστηριότητες με «σούπερ ήρωες» και παιχνίδια, παιδιά ηλικίας 4-12 ετών εξοικειώνονται με τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου και μαθαίνουν να καλούν άμεσα τον Πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης, 112, μειώνοντας έτσι τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το εγκεφαλικό επεισόδιο τόσο στη ζωή του ίδιου του πάσχοντα όσο και των οικείων του.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε σχολεία για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Η παγκόσμια αυτή καινοτόμα καμπάνια εφαρμόστηκε πιλοτικά με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ αυτήν την περίοδο, εν μέσω πανδημίας, διοργανώνεται μία παγκόσμια διαδικτυακή κυρίως καμπάνια, με τη συμμετοχή σχολείων από όλον τον κόσμο.Αυτή η καμπάνια έχει ως στόχο να φθάσει το μήνυμα σε ένα εκατομμύριο οικογένειες.Ξεκινώντας πιλοτικά τον Ιανουάριο του 2019 από ένα σχολείο στη Θεσσαλονίκη, οι ΧΟΠΑ Ήρωες112 εξαπλώθηκαν σιγά σιγά σε όλο τον κόσμο από τη Βραζιλία έως την Ισλανδία και σε δώδεκα Ευρωπαϊκές χώρες.

Το εγκεφαλικό αποτελεί την πρώτη αιτία αναπηρίας και τη δεύτερη αιτία θανάτου. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι συχνά δεν αναγνωρίζουν τα σημάδια κλειδιά ενός εγκεφαλικού και δεν αναζητούν εγκαίρως την κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Ωστόσο τα παιδιά μπορούν να σώσουν ζωές. Αρκεί να λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση, ώστε να είναι σε θέση να τόσο να δράσουν άμεσα με ψυχραιμία όσο και να «εκπαιδεύσουν» τα ίδια την οικογένειά τους.

Στηρίξτε και εσείς τους «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» στην αποστολή τους , διαδώστε το σε εκπαιδευτικούς,συλλόγους γονέων, και γονείς, ώστε να εφαρμοστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα νηπιαγωγεία και δημοτικά. Μοιραστείτε το στα social media, με τους φίλους και την οικογένειά σας, ώστε να γίνετε και εσείς πρεσβευτές αυτής της προσπάθειας.

Μαζί μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο. Γίνετε και εσείς«ΧΟΠΑ Ήρωες 112»!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παγκόσμιο πρόγραμμα

http://https ://gr-el.fastheroes.com

[email protected]