Σπιτικό ψωμί του τοστ εύκολο και υγιεινό.. Το ψωμί του τοστ του εμπορίου εκτός από πολλά συντηρητικά έχει και πολύ ζάχαρη κάτι που σίγουρα δεν θέλουμε ούτε για μας αλλά ούτε για τα παιδιά μας !
Είναι τόσο εύκολο να έχουμε δικό μας φρέσκο κ πεντανόστιμο Σπιτικό ψωμί του τοστ που σίγουρα τα παιδάκια σας θα λατρέψουν!!

Σπιτικό ψωμί του τοστ εύκολο και υγιεινό:

ΥΛΙΚΑ:


800γρ αλεύρι γ.ο.χ
475γρ νερό
1 κ.σ μέλι
20γρ μαγιά ξερή
40γρ ελαιόλαδο
8 γρ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Η ζύμη θα κολλάει αρκετά στα χέρια μη σας ανησυχεί καθόλου.
Παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις 10×30 αν έχετε μικρότερη τότε χωρίστε τη ζύμη στα δύο. Τη λαδώνουμε πολύ καλά και τοποθετούμε το ζυμάρι μας μέσα στη φόρμα.


Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να φτάσει το ζυμάρι στο χείλος της φόρμας μας,αν το ξεπεράσει και ξεχειλίσει καλύτερα να αφαιρέσετε την ποσότητα αυτή ή πατήστε λίγο να ξεφουσκώσει.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 60 λεπτά .
Μόλις ψηθεί βγάζουμε το ψωμί απ’τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν κόψουμε αλλιώς θα διαλύεται.

Τελικά είναι τόσο εύκολο και γρήγορο να φτιάξουμε ένα δικό μας, Σπιτικό ψωμί του τοστ, το ίδιο όμως αφράτο και νόστιμο με του εμπορίου που πραγματικά απορώ γιατί παίρνουμε τα έτοιμα συσκευασμένα του σούπερ μάρκετ. Μία ματιά στα συστατικά του θα σας πείσει να μην ξαναφάτε. Τι καλύτερο όμως από το να έχουμε επιλέξει μόνοι μας τα υλικά που θα βάλουμε στο ψωμάκι μας και να το φτιάξουμε με όλη μας την αγάπη για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά. Φτιάξτε το μια φορά και θα το κάνετε συνέχεια μετά…!!!

Τip:

Αν δεν έχουμε μίξερ τότε απλά κάνουμε όλη τη διαδικασία με τα χέρια μας όπως ένα κλασικό ψωμί.

Αποθηκεύουμε στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη ως και μια εβδομάδα ή στην κατάψυξη αν κάνετε πολύ ποσότητα.


Καλή επιτυχία!

Δείτε επίσης: Φριτάτα με φρέσκα λαχανικά στο φούρνο

View this post on Instagram

Σπιτικό ψωμί του τοστ μούρλια 🍞 Το ψωμί του τοστ του εμπορίου εκτός από πολλά συντηρητικά έχει κ πολύ ζάχαρη κάτι που σίγουρα δν θέλουμε ούτε για μας αλλά ούτε για τα παιδιά μας ! Είναι τόσο εύκολο να έχουμε δικό μας φρέσκο κ πεντανόστιμο ψωμάκι του τοστ που σίγουρα τα παιδάκια σας θα λατρέψουν!! ΥΛΙΚΑ: 800γρ αλεύρι γ.ο.χ 475γρ νερό 1 κ.σ μέλι 20γρ μαγιά ξερή 40γρ ελαιόλαδο 8 γρ αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε ολα τα υλικά κ τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακή κ ελαστική ζύμη. Η ζύμη θα κολλάει αρκετά στα χέρια μη σας ανησυχεί καθόλου. Παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις 10×30 αν έχετε μικρότερη τότε χωρίστε τη ζύμη στα δύο. Τη λαδώνουμε πολύ καλά κ τοποθετούμε το ζυμάρι μας μέσα στη φόρμα. Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να φτάσει το ζυμάρι στο χείλος της φόρμας μας,αν το ξεπεράσει κ ξεχειλίσει καλύτερα να αφαιρέσετε την ποσοτητα αυτή ή πατήστε λίγο να ξεφουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 60 λεπτά . Μόλις ψηθεί βγάζουμε το ψωμί απ'τη φόρμα κ το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν κόψουμε αλλιώς θα διαλύεται. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη ως κ μια εβδομάδα ή στην κατάψυξη αν κάνετε πολύ ποσότητα. Καλή επιτυχία! #foodie#food52#foodblog#foodblogger#gastronomos#bread#toast#breadtoast#babyfood#babyfoodidea#babyfoodrecipe#yummy#yummyfood#ilovefood#mykitchen#thekitchen#cookinstagram#cookofinstagram#instaphoto#instafood#healthy#healhtyfood

A post shared by lougirba (@babyfoods_by_lou) on