Τα πιο νόστιμα,αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης στο σπίτι μας απ’τα χεράκια μας..γιατι όχι?
Και ποιος δεν θέλει ζεστά και μυρωδάτα κουλούρια το πρωί με τον καφέ ή το γάλα ??

Δείτε επίσης: Γλυκιά τάρτα με φράουλες χωρίς ζάχαρη

Είναι ότι πιο ευχάριστο για πρωινό και συνδυάζεται με τυρί ή ότι άλλο τραβά η όρεξή μας. Ένα κουλουράκι στο χέρι, ένας χυμός πορτοκαλιού και ένας καφές είναι ότι καλύτερο για ένα γρήγορο και υγιεινό πρωινό όπου και αν είμαστε.

Αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης


ΥΛΙΚΑ:

500γρ αλεύρι γοχ
7 1/2 γρ αλάτι
35γρ ζάχαρη
280γρ χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
Για την επικάλυψη:
Σουσάμι
2 κουτ.σούπας ζάχαρη
500γρ χλιαρό νερό


ΕΛΤΕΛΕΣΗ:
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.Προσθέτουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη κ το αλάτι κ χτυπάμε με το γάντζο του μίξερ για 7 λεπτά περίπου.


Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό(500γρ) και τα 2 κουτάλια σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σουσάμι μας.
Μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι κόβουμε σε 10 κομμάτια ( 80γρ το καθένα) και σχηματίζουμε μπαλάκια.
Το κάθε μπαλάκι το πλάθουμε σαν λουκάνικο και ενώνουμε τις δυο άκρες για να σχηματιστεί το κουλούρι μας.


Βουτάμε το κουλούρι πρώτα στο νερό και έπειτα στο σουσάμι να πάει παντού.
Τοποθετούμε τα κουλούρια μας σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.


Καλή επιτυχία !

View this post on Instagram

Τα πιο νόστιμα,αφράτα κ εύκολα κουλούρια Θεσσαλονίκης στο σπίτι μας απ'τα χεράκια μας..γτ όχι? Κ ποιός δεν θέλει ζεστά κ μυρωδάτα κουλούρια το πρωί με τον καφέ ή το γάλα ?? ΥΛΙΚΑ: 500γρ αλεύρι γοχ 7 1/2 γρ αλάτι 35γρ ζάχαρη καρύδας ή κανονική 280γρ χλιαρό νερό 2 φακελάκια ξηρή μαγιά (14γρ) Για την επικάλυψη: Σουσάμι 2 κουτ.σούπας ζάχαρη καρύδας ή κανονική 500γρ χλιαρό νερό ΕΛΤΕΛΕΣΗ: Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά κ αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.Προσθέτουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη κ το αλάτι κ χτυπάμε με το γάντζο του μίξερ για 7 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας λαδώνουμε ενα μπολ κ βάζουμε τη ζύμη κ αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει. Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό(500γρ) κ τα 2 κουτάλια σούπας ζάχαρη κ ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σουσάμι μας. Μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι κόβουμε σε 10 κομμάτια ( 80γρ το καθένα) κ σχηματίζουμε μπαλάκια. Το κάθε μπαλάκι το πλάθουμε σαν λουκάνικο κ ενώνουμε τις δυο άκρες για να σχηματιστεί το κουλούρι μας. Βουτάμε το κουλούρι πρώτα στο νερό κ έπειτα στο σουσάμι να πάει παντού. Τοποθετούμε τα κουλούρια μας σε ταψί με λαδόκολλα κ ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά. Καλή επιτυχία ! #foodie#foodbloger#foodblog#food52#myrecipe#mykitchen#thekitchen#gastronomos#instaphoto#greekfood#cookofinstagram#cookinstagram#yummyfood#ilovefood#thessaloniki#koulouria#babyfood#healthyfood

A post shared by lougirba (@babyfoods_by_lou) on

Προηγούμενο άρθροΜενού Εβδομάδας
Επόμενο άρθροDIY: Πρωτομαγιάτικο στεφάνι από αυγοθήκες
Είμαι η Λού Γκίρμπα ,κατάγομαι από Σέρρες κ τα τελευταία χρόνια ζω με την οικογένεια μου στη Γερμανία. Έχω ένα αγοράκι 2 χρονών και σε λίγους μήνες περιμένουμε και το δεύτερο. Είμαι 30 χρονών κ άρχισα να ψάχνω πιο υγιεινούς τρόπους διατροφής όταν γέννησα τον γιο μου κ άρχισα να διαβάζω για την έναρξη στερεών τροφών κ γενικά πως θα μπορούσα να φτιάχνω υγιεινά γλυκά κ σνακ ώστε να μην στερηθεί τίποτα απ'αυτά αλλά να αποφύγω όσο μπορώ τη ζάχαρη κ πρόσθετα που υπάρχουν σε πολλά σκευάσματα του εμπορίου. Αποφάσισα να μοιραστώ όσες συνταγές βρίσκω κ φτιάχνω ώστε να βοηθήσω και τις υπόλοιπες μανούλες γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι να πρέπει καθημερινά να φτιάχνεις υγιεινά σνακ είτε γλυκά είτε αλμυρά!