Γλυκιά τάρτα με φράουλες χωρίς ζάχαρη. Έχει λίγες μέρες που φτιάχνω συνδυασμούς έτσι ώστε να είναι ίδια με μια τάρτα με ζάχαρη αλλά χωρίς ζάχαρη.
Και ήρθε η ώρα να σας την παρουσιάσω!

Γλυκιά τάρτα με φράουλες χωρίς ζάχαρη

ΥΛΙΚΑ:


Για τη ζύμη
250γρ αλεύρι (2 κούπες)
150γρ φρέσκο βούτυρο κρύο
1 γεμάτη κ.σ. μέλι
1 αυγό (Εγώ έβαλα 50γρ από τα ασπράδια που μου περίσσεψαν από την κρέμα)
Για την κρέμα
850γρ φρέσκο γάλα
Εκχύλισμα βανίλιας ή φασόλι βανίλιας
70γρ μέλι
30γρ αλεύρι
60γρ κορν φλαουρ
6 κρόκους
Για την επικάλυψη φράουλες

Δείτε επίσης: Σπιτικό ψωμί του τοστ εύκολο και υγιεινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Για τη ζύμη
Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και έπειτα την βάζουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε κ την τοποθετούμε στην ταρτιέρα μας.Με ένα πιρούνι κάνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης πιρουνιές και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.


Για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και τη βανίλια και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας μέχρι να γίνουν σαν μια πάστα.
Προσθέτουμε λίγο από το γάλα μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε γρήγορα.


Μόλις βάλουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα από το γάλα τότε ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι μας πίσω στη φωτιά (χαμηλή θερμοκρασία) και προσθέτουμε όλο το μείγμα από το μπολ μας.
Όπως ακριβώς η διαδικασία όταν αυγοκοβουμε μια σούπα!


Ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Μόλις πήξει τη μεταφέρουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται με την επιφάνεια της κρέμας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
Μόλις είναι όλα έτοιμα βάζουμε την κρέμα μας πάνω από την τάρτα κ στολίζουμε με τις φράουλες!

View this post on Instagram

Γλυκιά τάρτα με φράουλες χωρις ζάχαρη! Εχει λίγες μέρες που φτιάχνω συνδυασμούς έτσι ώστε να είναι ίδια με μια τάρτα με ζάχαρη αλλά χωρίς ζάχαρη 😉 Κ ήρθε η ώρα να σας την παρουσιάσω! ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη 250γρ αλεύρι (2 κουπες) 150γρ φρέσκο βούτυρο κρύο 1 γεμάτη κ.σ. μέλι 1 αυγό (Εγω έβαλα 50γρ απο τα ασπράδια που μου περίσσεψαν απο την κρέμα) Για την κρέμα 850γρ φρέσκο γάλα Εκχύλισμα βανίλιας ή φασόλι βανίλιας 70γρ μέλι 30γρ αλεύρι 60γρ κορν φλαουρ 6 κρόκους Για την επικάλυψη φράουλες ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Για τη ζύμη Ρίχνουμε ολα μας τα υλικά στον κάδο του μίξερ κ τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης. Την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά κ έπειτα την βάζουμε αναμεσα σε δυο λαδόκολλες κ με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε κ την τοποθετούμε στην ταρτιέρα μας. Με ενα πιρούνι κάνουμε σε ολη την επιφάνεια της ζύμης πιρουνιες κ ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Για την κρέμα Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα κ τη βανίλια κ το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση . Σε ενα μπωλ χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας μέχρι να γίνουν σαν μια πάστα. Προσθέτουμε λίγο απο το γάλα μεσα στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά κ ανακατεύουμε γρήγορα. Μόλις βάλουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα απο το γάλα τότε ξαναβαζουμε το κατσαρολάκι μας πισω στη φωτιά (χαμηλή θερμοκρασία) κ προσθέτουμε κ όλο το μίγμα απο το μπωλ μας. Όπως ακριβώς η διαδικασία οταν αυγοκοβουμε μια σούπα! Ανακατεύουμε συνέχεια κ γρήγορα μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Μόλις πήξει τη μεταφέρουμε σε μπωλ κ σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται με την επιφάνεια της κρέμας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά. Μόλις είναι όλα έτοιμα βάζουμε την κρέμα μας πάνω από την τάρτα κ στολίζουμε με τις φράουλες! Καλή επιτυχία! #foodie#foodblog#babyfoodidea #nosugar#strawberrytart

A post shared by lougirba (@babyfoods_by_lou) on

Προηγούμενο άρθροΗ ανάπτυξη του βρέφους μήνα-μήνα
Επόμενο άρθροΑπίθανα Πασχαλινά δώρα για παιδιά
Λου Γκίρμπα
Είμαι η Λού Γκίρμπα ,κατάγομαι από Σέρρες κ τα τελευταία χρόνια ζω με την οικογένεια μου στη Γερμανία. Έχω ένα αγοράκι 2 χρονών και σε λίγους μήνες περιμένουμε και το δεύτερο. Είμαι 30 χρονών κ άρχισα να ψάχνω πιο υγιεινούς τρόπους διατροφής όταν γέννησα τον γιο μου κ άρχισα να διαβάζω για την έναρξη στερεών τροφών κ γενικά πως θα μπορούσα να φτιάχνω υγιεινά γλυκά κ σνακ ώστε να μην στερηθεί τίποτα απ'αυτά αλλά να αποφύγω όσο μπορώ τη ζάχαρη κ πρόσθετα που υπάρχουν σε πολλά σκευάσματα του εμπορίου. Αποφάσισα να μοιραστώ όσες συνταγές βρίσκω κ φτιάχνω ώστε να βοηθήσω και τις υπόλοιπες μανούλες γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι να πρέπει καθημερινά να φτιάχνεις υγιεινά σνακ είτε γλυκά είτε αλμυρά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.