Γράμμα στη κόρη μου…λόγια μιας μητέρας

0
κόρη

Γράφει: Μαρία Σκαμπαρδώνη – Δημοσιογράφος

Γράμμα στη κόρη μου…λόγια μιας μητέρας. Σου γράφω για να μην ξεχάσεις ποτέ τα λόγια μου, κόρη μου. Η μέρα που έμαθα πως θα σε αποκτήσω , είναι η ομορφότερη στη ζωή μου. Σε περίμενα να έρθεις στη ζωή μου.

Κάντε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK


Πολλές φορές σου φωνάζω για τα μαθήματα, τις βόλτες, τα φλερτ, την ώρα. Βλέπω στο πρόσωπό σου τα νεύρα, το θυμό από την ένταση της φωνής σου. Μου κλείνεις δυνατά την πόρτα, κλειδώνεσαι στο δωμάτιο και χάνεσαι στις σκέψεις σου. Να ξέρεις ότι από την αγάπη μου για σένα , προσπαθώ να κάνω το καλύτερο, ακόμα και αν υπερβάλλω μερικές φορές.

Δεν θέλω να πονέσεις, δε θέλω να πέσεις σε κακοτοπιά και αυτός ο φόβος με κάνει πολλές φορές να είμαι υπερπροστατευτική. Αλλά κατά βάθος, μου αρέσει που είσαι δυναμική, που αγωνίζεσαι για την ελευθερία σου. Μου αρέσει που διεκδικείς τα θέλω σου με δύναμη, που αρέσει που τιμάς τη μάχη της γυναίκας να θεωρείται μία οντότητα με δύναμη. Αλλά φοβάμαι…


Να ξέρεις ότι σε αγαπώ ανεξάρτητα από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σου. Σε αγαπώ γιατί είσαι ένας μοναδικός άνθρωπος που τώρα ξεκινάει η ζύμωσή του μέσα στη ζωή. Και είμαι υπερήφανη για σένα, γιατί ο άνθρωπος μαθαίνει στη ζωή αυτή από τα λάθη του. Δεν επέτρεψα στον εαυτό μου ποτέ να σε χρησιμοποιήσει για να νιώσω εγώ υπερήφανη, δε βάρυνα ποτέ τις πλάτες σου με τα δικά μου απωθημένα για να καλύψεις τα δικά μου εσωτερικά κενά.

Δείτε επίσης: Καλός μπαμπάς είναι αυτός που αγαπάει τη μαμά του παιδιού του


Θα ήθελα να γίνεις ένας ελεύθερος και ευτυχισμένος άνθρωπος, να αφεθείς με ζωντάνια στις χαρές της ζωής αλλά και να προφυλάξεις την καρδιά σου από τη λάσπη που υπάρχει στον κόσμο κόρη μου.Θέλω η ψυχούλα να μην παρασυρθεί από λόγια επιτήδειων, να μην χαρίσεις το κορμί σου σε ανθρώπους που θέλουν μόνο να ικανοποιήσουν το εγώ τους, να μη χαραμιστείς σε φιλίες που θα σε δηλητηριάσουν. Αυτό προσπαθώ να κάνω πολλές φορές , να σε προστατεύσω. Μου χρειάστηκαν εννέα μήνες για να δημιουργήσω την καρδιά σου. Μην αφήσεις κανένα να σου τη σπάσει σε λίγα λεπτά.

Να ξέρεις ότι ο κόσμος είναι σκληρός. Χαίρονται οι άνθρωποι όταν σε βλέπουν να πέφτεις χαμηλά, γελάνε με τα δάκρυά σου κόρη μου. Νομίζουν ότι ψηλώνουν όταν χαμηλώσουν εμάς. Όχι όλοι. Οι περισσότεροι. Για αυτό αγωνίσου να βρεις τα διαμάντια και όχι την κοπριά…


Θα ήθελα να είμαι μία καλή μητέρα. Μέσα στα λάθη μου που ήταν και θα είναι πολλά, να μην έκανα σκόπιμα κάτι που να σε πλήγωσε βαθιά. Θα ήθελα επίσης να γνωρίζεις ότι είσαι ο θησαυρός μου, η μεγαλύτερη περιουσία μου, το ωραιότερο κόσμημα που έντυσε το λαιμό μου.
Να έχεις μία όμορφη ζωή μικρή! Και όταν αύριο κοιτάξεις τη ζωή με τα ώριμα μάτια σου πια να αφήσεις κρυμμένη μέσα σου εκείνη τη μικρή πιτσιρίκα που έτρεχε και γέλαγε με την ψυχή της.

Γράμμα στη κόρη μου…λόγια μιας μητέρας


Με αγάπη,
η μαμά σου.