Επιστροφή στο σχολείο μετά τις διακοπές, tips για να οργανωθείτε. Λίγες μέρες έμειναν για να αποχαιρετήσουμε τον Αύγουστο και μαζί του το καλοκαίρι. Οι διακοπές τελειώνουν και έπειτα από 3 μήνες ξεκούραση θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω στα θρανία, το διάβασμα και τη καθημερινή τους ρουτίνα.

Όλα τα παιδιά είναι λογικό να ξέφυγαν από το πρόγραμμα τους, για αυτό άλλωστε είναι και διακοπές. Κοιμόντουσαν πιο αργά, ξυπνούσαν πιο αργά, πήγαιναν στη θάλασσα και φυσικά έπαιζαν χωρίς σταματημό ολημερίς και ολονυχτίς.

Κάντε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Οι καλοκαιρινές διακοπές ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει και αρκετά παιδιά θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν στο νέο τους πρόγραμμα. Το πρωινό ξύπνημα και όλα όσα πρέπει να κάνουν με την επιστροφή στα θρανία θα είναι πολύ δύσκολο για τους μικρούς μαθητές.

Ωστόσο, επειδή και οι γονείς μπορεί να δυσκολευτούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, παρακάτω θα βρείτε μερικά tips που θα βοηθήσουν γονείς και παιδιά να έχουν όσο το δυνατόν πιο ομαλή επιστροφή στην καθημερινότητα ύστερα από ένα αξέχαστο καλοκαίρι!

Επιστροφή στο σχολείο,tips για να οργανωθείτε:

  • Επιστρέψτε στη ρουτίνα ύπνου των παιδιών

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι το πρωινό ξύπνημα. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε τη σωστή προετοιμασία δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, υιοθετώντας τη ρουτίνα ύπνου που είχατε για τα παιδιά σας πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

  • Προσφέρετε ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό γεύμα

Το πρωινό γεύμα είναι εκείνο που θα δώσει στο παιδί τη δύναμη που χρειάζεται για μια απαιτητική μέρα στο σχολείο.

  • Φέρτε τα παιδιά σε επαφή με συμμαθητές τους

Αν οι φίλοι τους είναι συμμαθητές κανονίστε μια συνάντηση μαζί τους. Σίγουρα θα έχουν να πουν πολλά και κυρίως πως πέρασαν το καλοκαίρι τους. Έτσι θα μπουν και στο κλίμα του σχολείου.

  • Φτιάξτε έναν πίνακα με το πρόγραμμα της καθημερινής τους ρουτίνας

Δημιούργηστε έναν πίνακα με πρόγραμμα πρωινού ξυπνήματος, μαθημάτων και ύπνου από την οποία θα διαγράφετε ό,τι έχετε ολοκληρώσει μέσα στην ημέρα.

  • Θέστε στόχους για τη νέα σχολική χρονιά

Θέστε στόχους που θα βοηθήσουν τη προσαρμογή στο σχολείο. Καλό θα ήταν ο στόχος να μην είναι να πάρει καλούς βαθμούς αλλά ας πούμε να είναι συγκεντρωμένος για να διαβάζει πιο γρήγορα. Έτσι θα έχει και χρόνο για παιχνίδι.

Να θυμάστε ότι η προσαρμογή στο σχολείο δεν είναι εύκολη, ακόμα και για τα πιο μεγάλα παιδιά που έχουν διάβασμα και υποχρεώσεις… Δείξτε υπομονή και κατανόηση!

Δείτε επίσης: Διακοπές τέλος, Tips για να μη μελαγχολήσετε