Αν δεν είναι η χρονιά που θα πάρετε καινούρια και ψάχνετε τρόπους πως να καθαρίσετε τη σχολική τσάντα ενα καλό πλύσιμο θεωρείται απαραίτητο.

Πριν πλύνετε τη σχολική τσάντα ελέγξτε την ετικέτα οδηγιών φροντίδας. Τα δερμάτινα χαρακτηριστικά ή τα λουριά μπορεί να υποστούν φθορά αν πλυθούν στο πλυντήριο.

Πως να καθαρίσετε τη σχολική τσάντα

Αφού αδειάσετε ολα τα πράγματα από τις θήκες και τις τσέπες γυρίστε τη ανάποδα για να πέσουν τυχόν σκουπιδάκια. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την ηλεκτρική σκούπα.

Αν η τσάντα έχει λεκεδες από μαρκαδόρους και μελάνι χρησιμοποιήστε ενα ειδικό απορρυπαντικο λεκέδων. Αν εχει ροδακια καλο θα ήταν να μη τη βάλετε στο πλυντήριο.

Δείτε επίσης: Πρωτάκια στο Δημοτικό,συμβουλές για αγχωμένους γονείς

Πως να καθαρίσετε τη σχολική τσάντα στο πλυντήριο:

Εφόσον δεν είναι από κάποιο υλικό που δεν πλένετε στο πλυντήριο όπως το δέρμα μπορείτε να τη βάλετε στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα. Καλό θα ήταν να τη βάλετε μέσα σε μια μαξιλαροθήκη ή ειδική θήκη πλυσίματος.

Πως να καθαρίσετε τη σχολική τσάντα στο χερι:

Γεμίστε μια λεκάνη ή τη μπανιέρα με νερό και προσθέστε υγρό απορρυπαντικο. Αφήστε τη να μουλιάσει για λίγη ώρα και στη συνέχεια τρίψτε τη ελαφρά με μια μαλακή βούρτσα. Αφού είστε βέβαιη ότι καθάρισε ξεπλύνετε τη τσάντα με καθαρό νερό.

Καλη σχολική χρονιά!