Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, ο Αύγουστος τελειώνει, επιστρέφουμε στη δουλειά και τα σχολεία ανοίγουν. Οι περισσότεροι έχουμε γυρίσει στη βάση μας ενώ για κάποιους άλλους οι διακοπές αρχίζουν τώρα. Διακοπές τέλος, Tips για να μη μελαγχολήσετε.

Δεν είναι λίγοι λοιπόν αυτοί που επέστρεψαν στη βάση τους και θα περάσουν το υπόλοιπο του καλοκαιριού στη πόλη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιστροφή αυτή οδηγεί ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων σε διαταραχές στον ύπνο, αίσθηση σωματικής και ψυχικής κόπωσης, πτώση της ψυχολογικής διάθεσης και καθόλου όρεξη για εργασία.

Η μελαγχολία που προκαλεί η επιστροφή από τις διακοπές είναι εντελώς φυσιολογική, αφού από μόνη της η καθημερινότητα είναι ένας ακόμη πιεστικός παράγοντας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να μη μελαγχολήσουμε με την επιστροφή μας στην πραγματικότητα;

Κάντε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Διακοπές τέλος, Tips για να μη μελαγχολήσετε:

  • Ελαττώστε τα ξενύχτια. Μάλλον ήρθε η ώρα να κοιμηθείτε λίγο νωρίς. Πρέπει σιγά-σιγά να μπείτε στο ρυθμό της καθημερινότητας.
  • Οργανώστε τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Οι υποχρεώσεις του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ. Καιρός να τις οργανώσετε αφού έχετε γεμίσει τις μπαταρίες σας.
  • Βάλτε πρόγραμμα στις υποχρεώσεις σας. Όσο εσείς ήσασταν σε διακοπές ίσως δημιουργήθηκαν κάποιες υποχρεώσεις , ή αφήσατε κάποιες υποχρεώσεις στη μέση, Ήρθε η ώρα να τις τακτοποιήσετε.
  • Κάντε μια βόλτα μετά τη δουλειά. Δεν χρειάζεται να κλειστείτε σπίτι , ακόμα και ένας μικρός περίπατος μετά τη δουλειά θα σας αναζωογονήσει.
  • Οργανώστε μια μικρή εκδρομή το Σαββατοκύριακο. Αν αγαπάτε τις εκδρομές μην αφήσετε το Σαββατοκύριακο να πάει χαμένο, οργανώστε μια μικρή απόδραση.
  • Κάντε γυμναστική για να απελευθερώσετε άγχος και στρες. Η γυμναστική βοηθάει να αποβάλλεται το άγχος. Για αυτό πηγαίνετε γυμναστήριο, για περπάτημα, τρέξιμο ή ότι άλλο σας αρέσει.

Δυστυχώς όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να οργανώσουμε και άλλα ωραία πράγματα. Έρχεται το φθινόπωρο, ανοίγουν τα σχολεία και πρέπει να συγκροτηθούμε. Απολαύστε τη κάθε στιγμή , γιατί το αξίζετε!

Δείτε επίσης: Tips για αξέχαστες Καλοκαιρινές διακοπές με τα παιδιά