Η καθημερινή ρουτίνα 5 λεπτών που θα κάνει την οικογένειά σας πιο δυνατή

0
καθημερινή ρουτίνα

Η καθημερινή ρουτίνα 5 λεπτών που θα κάνει την οικογένειά σας πιο δυνατή. Όταν η μέρα σχεδόν τελειώνει η οικογένεια βρίσκεται στο σπίτι.. Όλοι νιώθουν εξαντλημένοι, οι μεγάλοι από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις και οι μικροί από το διάβασμα και τις δραστηριότητες.

Όμως η μέρα σας ακόμα δεν έχει τελειώσει γιατί έχετε:

  • να μαγειρέψετε
  • να φάτε όλοι μαζί
  • να μαζέψετε τη κουζίνα
  • να κάνετε τα παιδιά μπάνιο
  • να να πλύνουν τα δόντια τους
  • και να ξεκινήσετε τη διαδικασία ύπνου

Και πάλι όμως για εσάς η μέρα δεν έχει τελειώσει, έχετε να κάνετε δουλειές και υποχρεώσεις που πρέπει να γίνουν… Και θα έρθει η ώρα που θα καθίσετε στον καναπέ πτώματα από τη κούραση…Αλλά και πάλι,δε θα είστε ευχαριστημένοι για όσα προλάβατε να κάνετε, για τα παιδιά που είδατε τόσο λίγο, για την εξάντληση που νιώθετε!

Σκέφτεστε τι θα μπορούσατε να μειώσετε από τη καθημερινότητα για να κάνετε περισσότερα πράγματα με την οικογένεια.. Να ασχοληθείτε περισσότερο με τα παιδιά, να παίξετε περισσότερο, να κάνετε βόλτες, να φτιάχνετε κατασκευές…

Η καθημερινή ρουτίνα 5 λεπτών που θα κάνει την οικογένειά σας πιο δυνατή

Θα χρειαστείτε μόνο 5 λεπτά για να γίνει πιο δυνατή η οικογένεια σας. Καθίστε όλοι μαζί για 5 λεπτά στο καναπέ, ξαπλώστε στο κρεβάτι ή ακόμη καλύτερα απλώστε μια κουβέρτα στο πάτωμα.. Αφήστε τα παιδιά να σας πουν πως πέρασαν τη μέρα τους, τι τους στενοχώρησε, τι τους έκανε να χαρούν. Αφήστε τα να εκφράσουν όλα αυτά που αισθάνονται, να πουν αστεία,να γελάσουν, να χοροπηδήσουν! Και μετά πείτε και εσείς αυτά που θέλετε, μοιραστείτε μαζί τους τα συναισθήματα σας, τις σκέψεις σας, τη μέρα σας.

Δείτε επίσης: 5 λόγοι που μια αγκαλιά μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας

Δημιουργήστε τον “οικογενειακό χρόνο αγκαλιάς” για να νιώσετε μια δεμένη και δυνατή οικογένεια. Έτσι μπορεί το βράδυ να είστε πτώματα από τη κούραση αλλά θα ξαπλώνετε με ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη σας ξέροντας ότι αφιερώσατε λίγο χρόνο για αγκαλιές και κουβέντα!