Γλυκιά τάρτα με φράουλες χωρίς ζάχαρη. Έχει λίγες μέρες που φτιάχνω συνδυασμούς έτσι ώστε να είναι ίδια με μια τάρτα με ζάχαρη αλλά χωρίς ζάχαρη.
Και ήρθε η ώρα να σας την παρουσιάσω!
Γλυκιά τάρτα με φράουλες χωρίς ζάχαρη
ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη
250γρ αλεύρι (2 κούπες)
150γρ φρέσκο βούτυρο κρύο
1 γεμάτη κ.σ. μέλι
1 αυγό (Εγώ έβαλα 50γρ από τα ασπράδια που μου περίσσεψαν από την κρέμα)
Για την κρέμα
850γρ φρέσκο γάλα
Εκχύλισμα βανίλιας ή φασόλι βανίλιας
70γρ μέλι
30γρ αλεύρι
60γρ κορν φλαουρ
6 κρόκους
Για την επικάλυψη φράουλες
Δείτε επίσης: Σπιτικό ψωμί του τοστ εύκολο και υγιεινό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη ζύμη
Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και έπειτα την βάζουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε κ την τοποθετούμε στην ταρτιέρα μας.Με ένα πιρούνι κάνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης πιρουνιές και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και τη βανίλια και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας μέχρι να γίνουν σαν μια πάστα.
Προσθέτουμε λίγο από το γάλα μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε γρήγορα.
Μόλις βάλουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα από το γάλα τότε ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι μας πίσω στη φωτιά (χαμηλή θερμοκρασία) και προσθέτουμε όλο το μείγμα από το μπολ μας.
Όπως ακριβώς η διαδικασία όταν αυγοκοβουμε μια σούπα!
Ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Μόλις πήξει τη μεταφέρουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται με την επιφάνεια της κρέμας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
Μόλις είναι όλα έτοιμα βάζουμε την κρέμα μας πάνω από την τάρτα κ στολίζουμε με τις φράουλες!