Τα μουστοκούλουρα της γιαγιάς,μια παραδοσιακή συνταγή που πάει από γενιά σε γενιά. Είναι ιδανικά για τις μέρες της νηστείας και τα παιδιά θα τη λατρέψουν.Αφράτα και τραγανά μουστοκούλουρα, που φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα, είναι θρεπτικά και υγιεινά, ότι πρέπει για τη δουλειά και το σχολείο.

Το μυστικό για μαλακά μουστοκούλουρα είναι να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο. Σκεπάσουμε το ταψί που θα τα ψήσουμε με ένα άλλο ταψί, προσέχοντας το ταψί αυτό να μην ακουμπά στα κουλούρια. Αν τα θέλουμε τραγανά, τα ψήνουμε «ξεσκέπαστα».

Δείτε επίσης: Φτιάξτε μόνοι σας σπιτικό Limoncello,ένα ποτό για τις ανοιξιάτικες νύχτες

Τα μουστοκούλουρα της γιαγιάς

Υλικά:

1 ποτήρι μούστο
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 μικρό ποτηράκι κονιάκ
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
1 πορτοκάλι το ξύσμα του
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1 κιλό

Εκτέλεση:

  • Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ , ρίχνουμε το μούστο , το ελαιόλαδο ,τη ζάχαρη , τη κανέλα , το γαρύφαλλο , το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ που μέσα σ’ αυτό έχουμε αραιώσει τη σόδα.
  • Τα χτυπάμε με ένα σύρμα να ενωθούν.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη και να μη κολλάει στα χέρια.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 -35 λεπτά.

Αν κάποιος θέλει μπορεί να βάλει μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο.

Κάντε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK