Στρέψε την Κρίση υπέρ σου!

0

Γράφει: Da Lua Lia    

Όταν δώσαμε το όνομα κρίση σε όλα μας τα προβλήματα, πιστέψαμε πως ως δια μαγείας μία μέρα θα έφευγε παίρνοντας μαζί της οτιδήποτε μας στρέσαρε και συνέβαλε στην κακή ψυχολογική κατάστασή μας. Κάποιοι βέβαια είχαν εξαρχής επίγνωση ότι αυτή η κατάσταση που βαφτίσαμε «Κρίση» δεν θα περνούσε έτσι εύκολα επειδή ακριβώς ξεκινούσε από εμάς. Δεν ήταν ένας εξωγενής παράγοντας αλλά μία στρέβλωση της πραγματικότητας συνδεδεμένη με τον εαυτό μας με έναν διάτρητο ομφάλιο λώρο.


Μη ξεχνάτε, Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι!!!


Υπάρχουν όμως τρόποι να στρέψεις την Κρίση που περνάς υπέρ σου, αρκεί πρώτα να συνειδητοποιήσεις τα εξής δύο πράγματα:

1. Που έφταιξες εσύ ώστε να συμβάλεις στην κατάσταση της προσωπικής σου κρίσης, και

2. Ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημά σου. Είναι η οικονομική σου κατάσταση; Είναι η συναισθηματική φόρτιση και το άγχος; Είναι η πίεση που μπορεί να δέχεσαι στην προσωπική σου ζωή ή στον εργασιακό στίβο; Είναι όλα μαζί;

Με νου ήρεμο και θετική διάθεση εξεύρεσης λύσης θα αναζητήσεις τις απαντήσεις μέσα σου, εκεί όπου πάντα υπάρχει ένα plan B φτιαγμένο από τον εσώτερο εαυτό σου με στρατηγικές αντι-κρίσης που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση και την κακή ψυχολογική κατάσταση. Βρες μία γωνιά του σπιτιού ή οπουδήποτε αλλού διαλέγεις για να μείνεις μόνος/η με τον εαυτό σου και δεν έχεις παρά να στραφείς εντός σου για να αποζητήσεις απαντήσεις σε αυτά που σε βασανίζουν.

Θα βρεις μεγάλες αλήθειες εκεί, στον μοναδικό αυτό χώρο που ο καθένας μας έχει μέσα του κι αποκαλούμε άλλοι ψυχή και άλλοι υποσυνείδητο εννοώντας όλοι το ίδιο γνωστικό σημείο όπου η αλήθεια μας κατοικεί.

Επειδή η ζωή δεν έχει αδιέξοδα, σε κάθε τι που παρουσιάζεται ως πρόβλημα αν κοιτάξουμε καλά πλάι του θα δούμε τη λύση. Είναι σαν δύο λίστες η μία πλάι στην άλλη, χωρισμένες με μία νοερή γραμμή. Μόνο που εκείνη με τις λύσεις στα προβλήματα μοιάζει να είναι γραμμένη με ένα αόρατο μελάνι που μόνο όσοι είναι διατεθιμένοι να κάνουν αυτό το πολύτιμο γνωστικό ταξίδι εντός τους, μπορούν και αναγνώσκουν. Εκπαίδευσε την εσωτερική σου όραση στην ανάγνωση των αοράτων απαντήσεων που βρίσκονται στο κέντρο του Είναι σου και θα σε εκπλήξει το πόσο εύκολα θα βρεις απαντήσεις.

Ηρέμησε, κλείσε τα μάτια σου, θέσε στον εαυτό σου ερωτήσεις και περίμενε. Ίσως να μην λάβεις απαντήσεις αμέσως στα ερωτήματά σου, όμως θα έχεις κάνει μία πολύ σημαντική αρχή, μία πολύτιμη γνωριμία με τον εαυτό σου. Σύντομα, αυτή η γνωριμία θα αποδώσει τα μέγιστα κι αν επαναλαμβάνεις καθημερινά αυτά τα «μυστικά» ραντεβού με τον εσωτερικό σου κόσμο μόνο κέρδος θα έχεις.

Συνοψίζοντας, για να στρέψεις την Κρίση υπέρ σου δεν έχεις παρά να «ανοίξεις» για να υποδεχτείς τους παλμούς του κόσμου που σε περιβάλλει και να εναρμονιστείς με τη φυσική σου κατάσταση που δεν είναι άλλη από τον σκοπό της ζωής σου.

«Αιτείτε και θα σας δοθεί. ζητείτε και θα βρείτε. χτυπάτε και θα σας ανοιχτεί. γιατί καθένας που αιτεί λαμβάνει, και αυτός που ζητάει βρίσκει, και σ’ αυτόν που χτυπάει θα του ανοιχτεί.» (Κατά Ματθαίο 7:7-11)

Μη ξεχνάτε, να κάνετε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK, για να μη χάνετε κανένα άρθρο!!!