Στο Karkinaki μιλάνε για τον παιδικό καρκίνο

0
karkinaki

Στο Karkinaki μιλάνε για τον παιδικό καρκίνο. Το karkinaki δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει το τεράστιο ενημερωτικό κενό που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα αναφορικά με τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Αν και φτιάχτηκε με προσωπικό μεράκι και ενδιαφέρον, καθώς έχουμε προσωπικά βιώματα στη συγκεκριμένη ασθένεια, σκοπός μας είναι να εξελιχθεί στην κύρια «πύλη» που θα καλύπτει όποιον ενδιαφέρεται να μάθει τα πάντα για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Το Karkinaki είναι η Νεφέλη. Είναι και ο Αντώνης. Και η Βάσια. Και η Φωτεινή και ο Νίκος. Είναι κάθε παιδί ή έφηβος που νοσεί με καρκίνο στην Ελλάδα. Είναι ο τρόπος τα παιδιά αυτά και οι οικογένειες τους, να μιλήσουν ανοιχτά για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Διαβάστε επίσης:15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Από τα πιο απλά πράγματα, π.χ. την υγιεινή των χεριών που διασφαλίζει τον περιορισμό των λοιμώξεων που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των παιδιών που βρίσκονται σε θεραπεία, μέχρι τα πιο πολύπλοκα, όπως η προαγωγή της κλινικής έρευνας στη χώρα μας. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ διεκδικεί παρέμβαση στην προσπάθεια ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να πάψει να είναι θέμα ταμπού, αλλά και να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότεροι σύμμαχοι ώστε κάθε παιδί που νοσεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλεία, αποτελεσματική θεραπεία και, τελικά, δικαίωμα στη ζωή.

Οι στόχοι του Karkinaki

• Στηρίζουν το επιστημονικό-ερευνητικό έργο της Πανεπιστημιακής Ογκολογικής Αιματολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», συγκεντρώνοντας πόρους για στήριξη καινοτόμων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
• Ενημερώνουν μέσω της ιστοσελίδας www.karkinaki.gr, της πρώτης και μόνης έως σήμερα «πύλης» ενημέρωσης για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
• Διεκδικούν εκπροσώπηση των οικογενειών παιδιών και εφήβων με καρκίνο σε διεθνείς οργανώσεις.

Κάντε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Το Karkinaki δεν έχει σκοπό ούτε και μπορεί να υποκαταστήσει το σπουδαίο έργο που κάνουν οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στις Παιδογκολογικές Κλινικές της χώρας. Αυτό που έχει σκοπό και μπορεί να κάνει είναι να μεταφέρει σε όλο τον κόσμο τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν οι οικογένειες παιδιών και εφήβων με καρκίνο, να ενημερώσει για τους τρόπους υποστήριξης αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους, να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις για να γίνει η καθημερινότητα τους πιο βιώσιμη, είτε στο νοσοκομείο είτε στο σπίτι τους, είτε στη διάρκεια της θεραπείας τους είτε και μετά από αυτήν.

Περίπου ένα παιδί την ημέρα στην Ελλάδα νοσεί με καρκίνο. Για τουλάχιστον 5 χρόνια από την ημέρα της διάγνωσής του υποβάλλεται σε θεραπεία και στη συνέχεια σε τακτική παρακολούθηση για τον κίνδυνο υποτροπής. Στο διάστημα αυτό το κάθε παιδί χρειάζεται αίμα, αιμοπετάλια και σε αρκετές περιπτώσεις μεταμόσχευση μυελού των οστών. Αλλά και η οικογένεια του χρειάζεται υποστήριξη και ενημέρωση.

Γίνε κι εσύ εθελοντής δότης αίματος, εθελοντής δότης μυελού των οστών συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου ΕΔΏ

karkinaki

Σ’ αυτή την προσπάθεια μπορείς να γίνεις αρωγός. Μπορείς να στηρίξεις με πολλούς τρόπους: με την προσφορά εθελοντικής εργασίας, με οικονομική ενίσχυση, με το να γίνεις μέλος της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ και να δώσεις μαζί τους αυτόν τον αγώνα.

Για να γίνεις μέλος της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ επικοινώνησε στο [email protected] και στα τηλέφωνα 210-7218520 & 212-1040610.

Για να υποστηρίξεις οικονομικά το έργο κάνε τη δωρεά σου στον λογαριασμό τους στην τράπεζα Eurobank.

0026.0063.49.0101328225
IBAN: GR 1602600630000490101328225

#NoMorePain: Όχι άλλος πόνος, όχι άλλες απώλειες παιδιών!