Πνευματική Ευεξία

0

Γράφει Da Lua Lia 

Η Πνευματική Ευεξία είναι καθαρά προσωπική υπόθεση κι έχει να κάνει με τα πιστεύω και τις αξίες του καθενός, παρέχοντας στη ζωή έναν σκοπό. Παρόλο που η έννοια της πνευματικότητας διαφέρει για τον κάθε άνθρωπο, σε γενικές γραμμές όλοι συμφωνούμε –ανεξάρτητα με τα πιστεύω μας- πως δίνει στη ζωή νόημα και μία εσωτερική υπεροχή απέναντι στους μη πνευματικούς ανθρώπους. Είναι αυτή η ίδια η σύνδεση με το πνευματικό, το αόρατο, που δίνει δύναμη και αυτογνωσία.


Μη ξεχνάτε, Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι!!!


  Για να μπορέσει κάποιος να πει πως βρίσκεται στο επίπεδο της Πνευματικής Ευεξίας είναι σημαντικό να έχει περάσει πρώτα από το επίπεδο της εσωτερικής εξερεύνησης. Σε αυτό βοηθούν συγκεκριμένες πνευματικές «ασκήσεις», όπως είναι ο διαλογισμός, η προσευχή, η γιόγκα και άλλες καταστάσεις που έχουν τη δυνατότητα να συνδέσουν το σώμα, το πνεύμα με αυτό το «κάτι ανώτερο» που υπάρχει στο σύμπαν και εντός μας.

  Η αγάπη, η συγχώρεση, η ενσυναίσθηση, ο αλτρουϊσμός συντηρούν την πνευματική ευεξία η οποία προσδιορίζεται, όπως προανέφερα, ανάλογα με τον θρησκευτικό προσανατολισμό του καθενός, τις αξίες του, τα πιστεύω του, την ηθική και τις αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκε.

  Έχεις τη δυνατότητα να εκτιμήσεις κατά πόσο διαθέτεις Πνευματική Ευεξία. Απλά αναρωτήσου:

–         Βρίσκω χρόνο μέσα στη μέρα για να ηρεμήσω και να στραφώ εντός μου;

–         Προσεύχομαι / διαλογίζομαι;

–         Καθοδηγούν οι αρχές μου τις πράξεις και τις επιλογές μου;

–         Κατά πόσο με επηρεάζει η γνώμη των άλλων;

Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δώσεις, εστίασε στην περιοχή εντός σου που χρειάζεται βελτίωση έτσι ώστε να οδηγηθείς στο φωτεινό μονοπάτι της αυτογνωσίας και να αποκτήσεις κι εσύ Πνευματική Ευεξία.

Μη ξεχνάτε, να κάνετε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK, για να μη χάνετε κανένα άρθρο!!!