Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα τσουρέκι

0
Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα τσουρέκι

Φτιάξτε τα δικά σας Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα τσουρέκι πολύ εύκολα. Είναι αλήθεια πως το φετινό Πάσχα θα είναι εντελώς διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει ως σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως το σπίτι δεν θα μυρίσει φρεσκοψημμένο κουλούρι.

Φτιάξτε φανταστικά πασχαλινά κουλουράκια για σας και την οικογένειά σας με μαχλέπι, κακουλέ και πορτοκάλι. Είναι εύκολα σε παρασκευή και πολύ εύπλαστα. Ενθαρρύνετε και τα παιδάκια σας να σας βοηθήσουν, θα αισθανθούν όμορφα, βοηθώντας στην προετοιμασία του Πασχαλινού τραπεζιού.

Δείτε επίσης: Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα

Είναι μία διαδικασία που οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε, καθώς αυτές οι υπέροχες μυρωδιές, ξυπνούν μνήμες και των δικών μας παιδικών χρόνων. Μυρωδιές που έχουν χαραχτεί βαθιά μέσα μας και μας ακολουθούν μια ολόκληρη ζωή και μας συνδέουν με το Πάσχα.

Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα τσουρέκι

Υλικά

  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1κγ κακουλέ
  • 1κγ μαχλέπι
  • 1 κγ κανέλα
  • 1/4 κγ γαρύφαλλο
  • 1κγ σόδα
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κιλό αλεύρι (ίσως χρειαστεί και παραπάνω)
  • 1 αυγό για επάλειψη

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι και τα μυρωδικά. Ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού (ΠΡΟΣΟΧΉ το κάνετε πάνω από τη λεκάνη) και στη συνέχεια το προσθέτετε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με μια κουτάλα ξύλινη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο και ανακατεύουμε και ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι. Όταν το μείγμα μας θα γίνει σφιχτό θα ανακατέψουμε με το χεράκι μας. Η ζύμη μας θα πρέπει μαλακή εύπλαστη και να μη κολλάει στα χέρια μας και τη λεκάνη. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και άλλο αλεύρι, να το προσθέσετε όμως κουταλιά κουταλιά μέχρι να μη κολλάει το μείγμα.

Δίνετε το σχήμα που θέλετε και κάνετε την επάλειψη με το αυγό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.