Παράσταση και Εργαστήριο Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας Για Παιδιά: «Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει».

0

Η ομάδα Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» σας προσκαλεί στο  «Κουκλόσπιτο» για ένα χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας  για παιδιά, το Σάββατο  16 Δεκεμβρίου 2017, από τις 15:30 μέχρι τις 17:30! Το θέμα του Εργαστηρίου είναι: «Κατασκευάζω  τον δικό μου χιονάνθρωπο- κούκλα!».

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν τον δικό τους χιονάνθρωπο- κούκλα και ύστερα θα τον χρησιμοποιήσουν για να εκφράσουν μέσα από αυτόν τι θα  ήθελαν  να αλλάξει την επόμενη χρονιά!

Το εργαστήριο θα βοηθήσει τα παιδιά να καλλιεργήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες, να δημιουργήσουν, να εκφραστούν και να έρθουν πιο κοντά στην Τέχνη του Θεάτρου Κούκλας, καθώς θα γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί και εμψυχωτές!

Οι γονείς – που θα χρειαστεί να συνοδεύσουν τα παιδιά τους, αν είναι κάτω από 7 χρονών- θα έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν,  μέσα από τον τρόπο που θα επιλέξουν τα παιδιά για να εκφραστούν και μέσα από το συμβολικό τους παιχνίδι, τι κρύβουν στην ψυχή τους… Τι μπορεί να τα δυσαρέστησε την προηγούμενη χρονιά, τι προσδοκούν από την επόμενη. Είναι ένας τρόπος να έρθουν πιο κοντά και να περάσουν εποικοδομητικό χρόνο μαζί τους, μέσα σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον δημιουργίας και παιχνιδιού!

 

Το κόστος του εργαστηρίου είναι 10 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται και κόστος υλικών) και αφορά μόνο τη συμμετοχή των παιδιών.  Οι γονείς που θέλουν να δουλέψουν μαζί με τα παιδιά τους συμμετέχουν δωρεάν.

Μετά από το εργαστήριο, στις 18:30 γονείς και παιδιά μπορούν προαιρετικά να παρακολουθήσουν, στον ίδιο χώρο,  τη χριστουγεννιάτικη εκδοχή της  παράστασης «Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει», με χαμηλότερο αντίτιμο (5 ευρώ). Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Μάνου Κοντολέων (εκδόσεις Πατάκη).

Τα παιδιά που έχουν εμπλακεί στην κατασκευή και εμψύχωση της κούκλας ως δημιουργοί, είναι πάντα και καλύτεροι θεατές! Παρακολουθούν με μεγαλύτερη προσήλωση, μαγεύονται και εμπνέονται από τα μηνύματα της παράστασης με πιο άμεσο τρόπο!

Σας προτείνουμε να μοιραστείτε αυτή την εμπειρία με τα παιδιά σας!

 

Για το εργαστήριο και την παράσταση είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 210 6428 769 και 6932 628 305

Τόπος διεξαγωγής:

Κουκλόσπιτο «Πράσσειν Άλογα»

Β. Βουλγαροκτόνου 60, Νεάπολη, Αθήνα

Ημερομηνία: Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

15:30 – 17:30

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ EΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΟΥΚΛΑΣ  “ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ”
Ιδρύθηκε το 1997. Παρουσιάζει ένα πρωτότυπο θέαμα με συνδυασμό δράσης, ηθοποιού και κούκλας για παιδιά και ενήλικες. Οι κούκλες του είναι διαφορετικών τεχνικών και έχουν ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον.
Η Εμμανουέλα Καποκάκη, βασικό μέλος της ομάδας, είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας της Charleville της Γαλλίας (υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης).
Οι 14 θεατρικές παραγωγές της ομάδας έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα (σε διάφορα Αθηναϊκά Θέατρα και στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στον Ελληνικό Κόσμο, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Α.Π.Θ.) και στο εξωτερικό με επίσημες ελληνικές συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ (Γαλλία, Αίγυπτος, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ρωσία, Γερμανία, Ρουμανία, Αλβανία, Πολωνία, Ισραήλ, Ταϊλάνδη και Ινδονησία).
Περιοδεύει σε σχολεία, δήμους και κατά τόπους πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Παραδίδει σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες. Από το 2000 έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ.  Έχει συνεργαστεί με την ΕΡΤ σε παιδικές τηλεοπτικές εκπομπές.