Έχει το μωρό μου το σωστό βάρος;

0

Είναι πολύ συνηθισμένο ως νέος γονιός να αναρωτηθείτε εάν το παιδί σας τρώει αρκετά και παίρνει απαραίτητο ύψος και βάρος για την ηλικία του.

Εάν το μωρό σας είναι ευτυχές , υγιές, τρώει και κοιμάται καλά, πρέπει να να αισθάνεστε ασφαλής γνωρίζοντας ότι είστε σωστός γονιός.


Μη ξεχνάτε, Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι!!!


Τα μωρά ποικίλλουν στο μέγεθος και τη μορφή ακριβώς όπως οι ενήλικες. Μερικά είναι παχουλά, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι υπερβαρα. Άλλα είναι μικροκαμωμένα και αδύνατα, αλλά και πάλι δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι πάρα πολύ λεπτά.

Οι συχνές επισκέψεις  στον παιδίατρο σας είναι ο ιδανικός τρόπος για να παρακολουθείτε την ανάπτυξη του παιδιού σας σε ένα διάγραμμα. Οποιαδήποτε υπερβολικη αύξηση του βάρους ή απώλεια μπορεί να μετρηθεί με αυτόν τον τρόπο, και ο παιδίατρος σας μπορεί να σας καθησυχάσει ότι το βάρος του μωρού σας είναι ανάλογο με το ύψος του.

Βάρος

Τους 3 πρώτους μήνες, ένα μωρό κερδίζει 750-900 γραμμάρια το μήνα.

3-6 μηνών, κερδίζει περίπου 500-600 γραμμάρια το μήνα.

6-9 μηνών, κερδίζει περίπου 300-400 γραμμάρια το μήνα.

9-12 μηνών, κερδίζει περίπου 200-300 γραμμάρια το μήνα.

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι το μωρό διπλασιάζει το Βάρος του (από τη στιγμή που γεννήθηκε) σε 4-5 μήνες, και σχεδόν το τριπλασιάζει όταν συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο της ζωής του.

 

Μη ξεχνάτε, να κάνετε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK, για να μη χάνετε κανένα άρθρο!!!