Διαλογισμός Επίγνωσης για καλύτερη υγεία

0

Γράφει: Da Lua Lia    

Εδώ και πενήντα χρόνια η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μία συνεχή εγρήγορση στον τομέα της Πνευματικής Ευεξίας και στο πως αυτή θα συνεισφέρει στην καλύτερη υγεία γενικότερα. Έτσι, ο όρος “Διαλογισμός Επίγνωσης για καλύτερη υγεία” μπήκε στη ζωή μας καθώς ερχόμαστε σε επαφή για πρώτη φορά με τεχνικές διαλογισμού που έχουν κύριο στόχο την θεραπεία ασθενειών τόσο του νου όσο και του σώματος.

Μη ξεχνάτε, Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι!!!

Η Σύγχρονη Ιατρική και ο ρόλος της στον διαλογισμό

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η σύγχρονη ιατρική, οι φαρμακευτικές εταιρίες και τα εργαστήρια εργάζονται δίχως ανάπαυλα πάνω στην εύρεση μεθόδων για την ανακούφιση και την εξάλειψη όλων των σύγχρονων ασθενειών, είτε αφορούν το σώμα αυτές είτε το νου. Αυτά έρχονται να συμπληρώσουν οι φυσιοθεραπευτές, φυσίατροι και χειροπρακτικοί που με τις πρακτικές τους φέρνουν ανακούφιση στους ασθενείς με πόνο. Παρά όμως την πρόοδο της ιατρικής και της τεχνολογίας, των διαγνωστικών κέντρων και των πρωτοπόρων θεραπειών που σήμερα ασκούνται, υπάρχει πάντα μία μερίδα ανθρώπων που δυσκολεύεται να βρει ανακούφιση και να θεραπευθεί.

Αναζήτηση συμπληρωματικής θεραπείας

Ενέργεια και Θεραπεία

Έτσι, έχουμε μία επιστροφή στην αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων θεραπείας μέσα από την Ολιστική Θεραπευτική (εναλλακτική ιατρική) και φαρμακοθεραπεία. Πολλοί είναι οι συνάνθρωποί μας που μετά από διάφορες ταλαιπωρίες και αποτυχημένες θεραπείες βρήκαν την υγεία τους μέσα από το φαρμακείο της φύσης και τις εναλλακτικές θεραπείες, μόνες ή ως συμπλήρωμα στην κλασσική ιατρική αντιμετώπιση μαζί με τους γιατρούς τους.

Τι σημαίνει Διαλογισμός Επίγνωσης και πως “δουλεύει”;

Εάν μπούμε νοερά στη διαδικασία να αποδομήσουμε τον εαυτό μας αλλά και τον κόσμο γύρω μας, τότε θα βρεθούμε στο στάδιο της ενέργειας από την οποία αποτελούνται τα πάντα. Δηλαδή η βάση της σύστασης όλων, είναι η ενέργεια. Όταν αποδεχόμαστε αυτό, είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε πως μπορούμε με την βοήθεια της ενέργειας -στρέφοντάς τη στα σημεία που υποφέρουν- να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας.

Για να έρθουμε σε φάση επίγνωσης αρκεί να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε “κλείνοντας” όσο μπορούμε τον διακόπτη στους εξωτερικούς θορύβους, στρέφοντας ουσιαστικά την προσοχή εντός μας. Με αυτόν τον τρόπο, έχοντας ρυθμίσει τις αναπνοές μας σε χαλαρωτική διάθεση, σκανάρουμε αργά το σώμα μας από τα νύχια ως το κεφάλι, μεταφέροντας την ενέργειά μας σε αναγνωριστικά επίπεδα ώστε να ανακαλύπτουμε και να παρατηρούμε τα σημεία όπου υπάρχει σφάλμα (πόνος, ενόχληση, δυσφορία).

Οι περισσότερες θεραπευτικές μέθοδοι εστιάζουν στα συναισθηματικά, πνευματικά και σωματικά (υλικά) βιωματικά επίπεδα, δίχως να αναγνωρίζουν το βαθύτερο πεδίο της ενέργειας που όμως είναι ζωτικότερο όλων. Εφόσον όμως όλα είναι φτιαγμένα από ενέργεια, το λογικό είναι να εστιάζουμε απευθείας σε αυτή την ενέργεια όταν αποζητούμε θεραπεία και ανακούφιση.

☆ Και μόνο με αυτή την αποδοχή (ότι όλα είναι ενέργεια) θα έχεις την εμπειρία μίας ακαριαίας αφύπνισης! 

Οτιδήποτε προκαλεί πόνο, οποιαδήποτε φυσική φθορά στο σώμα ή στο νου, γίνεται εμπόδιο στην φυσική ροή της ενέργειας εντός σου. Γι’ αυτό, μέσω της ήρεμης κι επίμονης χαλάρωσης, κάνοντας σκόπιμα διαλογισμό, επιτυγχάνουμε το ξεμπλοκάρισμα αυτής της ενέργειας, απελευθερώνοντας τον εαυτό μας σιγά-σιγά από οτιδήποτε εξωτερικό ή εσωτερικό του προκαλεί πόνο ή φόβο.

Διαλογισμός επίγνωσης και υγείας

Συμπέρασμα: Ο Διαλογισμός Επίγνωσης και Υγείας είναι μία αυτο-ενισχυτική συνήθεια/διαδικασία που μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις οποιαδήποτε δυσκολία ιατρικής ή ψυχολογικής φύσεως έχει προκύψει, μόνος ή σε απόλυτη συνεργασία με τον γιατρό σου. Δοκίμασέ τον και μπρός σου θα ανοιχτεί ένας κόσμος ενέργειας, όπου όλα είναι εφικτά αρκεί να το θέλεις!

Μη ξεχνάτε, να κάνετε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK, για να μη χάνετε κανένα άρθρο!!!