Μπαμπά γιατί φιλάς τη μαμά

0
Μπαμπά γιατί φιλάς τη μαμά

Είμαι η Σοφία και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Η 3,5 ετών κόρη μου μόλις δει ότι με φιλάει ο άντρας μου αρχίζει τις ερωτήσεις.

Γιατί μπαμπά φιλάς τη μαμά; ρωτάει κάθε φορά και εμείς ερχόμαστε σε δύσκολη θέση.

Της έχουμε πει ότι είμαστε οικογένεια και αγαπιόμαστε γιαυτό. Μήπως πρέπει να το χειριστούμε λίγο διαφορετικά; Θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σας. Ευχαριστώ!

Η ψυχολόγος μας απαντά:

Οι πράξεις μας παρακινούνται από τα συναισθήματά μας. Τα μικρά παιδιά δεν είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους για το λόγο αυτό οφείλουμε με κάθε αφορμή να τα εκπαιδεύουμε στον εντοπισμό και την έκφρασή τους. Άτομο που έχουν μάθει να εκφράζουν τα συναισθήματά τους είναι ψυχικά υγιή. Συνεπώς η καλύτερη απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι η εξής « φιλάω τη μαμά γιατί την αγαπώ πολύ. Οι άνθρωποι όταν αγαπιούνται μπορούν να φιλάν και να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλο δείχνοντας έτσι πως αισθάνονται ωραία.» Καλό είναι να τονίσουμε πως η αγκαλιά και το φιλί γεννά χαρά και στους δυο εμπλεκομένους ούτως ώστε να τα βοηθήσουμε να πουν όχι σε μια επικίνδυνη για αυτά προσέγγιση από κάποιο άλλον.

Ψυχολόγος Δ.Καραμποίκη

Στείλε μας και εσύ το δικό σου ερώτημα ΕΔΏ

To mamasstories.gr εγγυάται για τη προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητα σου, θα παραμείνει μυστική.