8 σπιτικά σνακ για το σχολείο

0

Το mamasstories.gr συγκέντρωσε 8 εύκολα και γρήγορα σνακ για το σχολείο ικανοποιώντας τις επιθυμίες των παιδιών  και εξασφαλίζοντας πως ό,τι τρώνε είναι θρεπτικό.  Φτιάξτε σνακ βάσει των  προτιμήσεων του παιδιού σας και δώστε προσοχή στην εμφάνιση και σίγουρα θα τα προτιμήσει.

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα, πρωτότυπα και λίγο-πολύ εύκολα σπιτικά σνακ για το σχολείο, που δεν θα χορταίνουν να τρώνε! Το σνακ στο σχολείο είναι ένα άγχος. Όλοι αναζητούν εύκολες, γρήγορες και κυρίως, νόστιμες συνταγές για να εφοδιάζουν τα βλαστάρια τους.

1) Ντόνατς

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. Μαγιά ξηρή
2 κούπες γάλα χλιαρό
3 αυγά
Μισή κούπα ζάχαρη
Μισό κ.γ. αλάτι
100 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, την μαγιά, 2 κ.σ. από την ζάχαρη, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στο μίξερ χτυπάμε με τον γάντζο τα αυγά και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς, το αλεύρι και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά. Ριχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη που θα κολλάει.
Αλευρώνουμε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε την ζύμη μας, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας, θα κολλάει πολύ. Αλευρώνουμε πολύ καλά τον πάγκο μας , ρίχνουμε την ζύμη, πασπαλίζουμε με αλεύρι από πάνω και την ανοίγουμε.
Κόβουμε με ένα ποτήρι τα ντόνατς, αν θέλουμε κάνουμε τρύπα με μια μύτη για καρνέ. Τα βάζουμε σε ένα φύλλο λαδόκολλα και τα αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν λίγο.
Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας. Γαρνιρουμε με ότι θέλουμε, κουβερτούρα γάλακτος και λευκή.
Αυτή η δόση βγάζει περίπου 35 κομμάτια.

 

2) Μπουγάτσα στην στιγμή

Υλικά:

1 πακ. Φύλλο κρούστας
250 γρ. Βιταμ soft
1 ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά νερό από το ζαχαρούχο
1 κ.γ. βανίλια υγρή
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το γαρνίρισμα…
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε λίγο στον πάτο ενός πυρέξ 35×25.

Σουρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα βάζουμε με την σειρά το ένα δίπλα στο άλλο… Μόλις τα φτιάξουμε όλα περιχύνουμε το βιτάμ από πάνω και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αερα στους 180° για 20 περίπου λεπτά.

Ρίχνουμε το ζαχαρούχο σε μια λεκάνη με τα 2 κουτιά νερό, την βανίλια, το ξύσμα και ανακατεύουμε… βγάζουμε τα φύλλα από τον φούρνο, περιχύνουμε με το μείγμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά . Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

3) Cookies πορτοκαλιού γεμιστά με μερέντα

Υλικά:

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
100 ml χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βιταμ με τη ζάχαρη όσο να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, περίπου 5 λεπτά…. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα…
Παίρνουμε την μερέντα, βάζουμε κουταλάκια από την πραλίνα πάνω σε μια λαδόκολλα , φτιάχνουμε αρκετά για να φτάσουν για όλα τα μπισκότα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Μόλις είναι όλα έτοιμα…παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγη από την ζύμη μας ( γύρω στα 50 γρ. το καθένα) την πλάθουμε με τα χέρια μας την ανοίγουμε και τοποθετούμε στο κέντρο ένα μπαλάκι από την μερέντα που έχει παγώσει, κλείνουμε καλά και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 20-25 λεπτά ώσπου να ροδίσουν ελαφρά τα μπισκότα.
Η δοσολογία αυτή βγάζει περίπου 30 κομμάτια.

4) Ρολάκια Μερέντας

Υλικά:

Για την ζύμη:
500-600 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα Γάλα χλιαρό
Μισή κούπα λιωμένο βούτυρο
2 αυγά μεσαία
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακ. Μαγιά ξηρή
Για την γεμιση:
Μερέντα

Δείτε επίσης: 6 σπιτικά σνακ για το σχολείο

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια πολύ μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας, την ανοίγουμε σε ορθογώνιο απλώνουμε σε όλη τη επιφάνεια Μερέντα. Το τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε προσεχτικά με ένα μαχαίρι σε ροδέλες πάχους 2-3 εκ.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα αφήνοντας λίγο κενό.
Ραντίζουμε από πάνω λίγο ακόμα βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για περίπου 30 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα και κρυώσουν αν θέλουμε γαρνίρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα.

5) Αλμυρά κουλούρια Θεσσαλονίκης

Υλικά:

500-550 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. Μαγιά ξηρή
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
250 ml νερό χλιαρό
2 κ.σ. βούτυρο (το λιώνουμε)
250 γρ. Κασέρι πικάντικο ή Γραβιέρα
2 σακ. Σουσάμι

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό, με την ζάχαρη και την μαγιά. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο, λίγο αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Από το τυρί κρατάμε μια χούφτα και προσθέτουμε το υπόλοιπο.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία, μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε με 1-2 πετσέτες και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε το τυρί που κρατήσαμε, το σουσάμι και  ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε ίσα μπαλάκια, φτιάχνουμε μπαστούνια και τα ενώνουμε.
Τα βουτάμε σε νερό και μετά στο σουσάμι και από τις 2 πλευρές… τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα… ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για μισή ώρα περίπου…
Η δόση αυτή βγάζει 10 κουλούρια ανάλογα το μέγεθος…

6) Λουκανικοπιτάκια και ζαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη Ατσμά

Υλικά:

600 ml Χλιαρό γάλα
300 ml Ηλιέλαιο
2 κ.σ. ζάχαρη
1,5 κ.σ. αλάτι
2 φακ. Μαγιά ξηρή
2 αυγα (ασπράδια μέσα στην ζύμη, και οι κρόκοι για επάλειψη από πάνω με 2 κουταλιές της σούπας γάλα ),
1100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ Ρίχνουμε το γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη και περιμένουμε 2-3 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τα ασπράδια, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια ( γύρω στα 50 γρ. το καθένα)  ανοίγουμε, γεμίζουμε με ότι θέλουμε (λουκάνικο, κοτόπουλο, κέτσαπ, μουστάρδα, ζαμπόν, τυρί) κλείνουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με το μείγμα από τους κρόκους και το γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για 20 λεπτά.
Βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια.

7) Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά:

400 gr γιαούρτι στραγγιστό
350 gr φέτα
250 gr regato τριμμένο
3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
3 αυγά
Λίγο λάδι
Πιπέρι
Πάπρικα

Εκτέλεση:

Τα βάζουμε όλα μαζί σ’ενα μπολ. Ανακατευουμε και τα ρίχνουμε σ’ ένα πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει. Βάζουμε λίγο βούτυρο σε κομματάκια από πάνω και ψήνουμε στους 170° στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 35-40 λεπτά.

8) Λουκανικόπιτες με ζύμη Κουρού

Υλικά:

160 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. βιταμ (το λιώνουμε)
150 ml ηλιέλαιο
2 αυγά
2 πρέζες αλάτι
1 κούπα γραβιέρα πικάντικη ή Ρεγκάτο ( αν δεν βάλουμε το τυρί θα προσθέσουμε παραπάνω αλάτι στην ζύμη)
600 γρ. Φαριναπ
Για την γέμιση…
Λουκάνικα από κοτόπουλο κομμένα στην μέση
Barbeque σως
Για το άλειμμα…
1 κρόκο αυγού
2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα αυγά, προσθέτουμε το βούτυρο, το λάδι, το αλάτι, την γραβιέρα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι. Βάζουμε την ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο.

Μετά από τη μία ώρα που θα παραμείνει στο ψυγείο παίρνουμε λίγη λίγη από την ζύμη ανοίγουμε, βάζουμε σως, το λουκάνικο, κλείνουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Τα αλείφουμε με το διάλυμα από το αυγό και το γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 30 λεπτά.
Η δόση αυτή βγάζει περίπου 30 κομμάτια.
Μη ξεχνάτε, να κάνετε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK, για να μη χάνετε κανένα άρθρο!!!