Τούρτα καρδιά για του Αγίου Βαλεντίνου, με αφράτο κέικ σε εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα. . Ιδανική πρόταση και για την ημέρα των ερωτευμένων.
Αν θέλεις λοιπόν να δεις πως φτιάχνουμε αυτή την τούρτα καρδιά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δεν έχεις παρά να αφιερώσεις λίγα λεπτά στη παρακάτω συνταγή!
Κάντε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK
Υλικά για τη τούρτα καρδιά
Στερεά υλικα
2 + 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. αλάτι
2 φλ. ζάχαρη
Υγρά υλικά
2 μεγάλα αυγά
1 + 1/2 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. ξινόγαλα
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. υγρή βανίλια
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
Για την Μους
400 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
2 φακ. Garni
360 γρ. λευκή κουβερτούρα
Εκτέλεση για τη τούρτα καρδιά
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 26 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση τους.
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι,το κακάο, τη σόδα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά με σύρμα να αφρατέψουν και να πάρουν λίγο όγκο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά, ηλιέλαιο, ξινόγαλα, ξίδι, βανίλια, χρώμα και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
Τέλος, ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί.
Ισοζυγιάζουμε το μείγμα στα δυο ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Ελέγχουμε αν ψήθηκαν, μπήγοντας ενα μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγαίνει στεγνή από ζύμη είναι έτοιμα. Αφήνουμε να σταθούν για 10′ στα ταψιά. Με προσοχή τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά…
χτυπάμε στο μιξερ 400 ml γαλα φρέσκο και 2 φακ garni μέχρι να γίνουν
σαντιγί στο τέλος προσθέτουμε την σοκολάτα σιγά σιγά και ανακατεύουμε να
ομογενοποιηθει καλά….
Για το σιρόπι
1 κούπα νερό
Μισή κούπα σιρόπι φράουλας παχύρρευστο
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 1 λεπτό
Στήνουμε την τούρτα…. ένα παντεσπάνι κάτω, σιροπιάζουμε βάζουμε την μισή ποσότητα της κρέμας από πάνω το άλλο παντεσπάνι σιροπιάζουμε, την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε όπως θέλουμε….
Διαβάστε επίσης: Τι να φορέσετε το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου