Και σε ποιόν δεν αρέσει η μαρμελάδα φράουλα, πόσο μάλλον όταν είναι σπιτική μαρμελάδα φράουλα. Τώρα που είναι και η εποχή τους είναι ευκαιρία να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα φράουλα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο πρωινό σας επάνω στις φρυγανιές ή το ψωμί σας αλλά και σε γλυκά όπως το chesecake.

Δείτε επίσης: Παγωτό σάντουιτς Στρατσιατελα

Επειδή η φράουλες είναι πολύ ευαίσθητο φρούτο και για να αποφύγουμε τα πολλά φυτοφάρμακα, φροντίζουμε να φτιάξουμε τη μαρμελάδα φράουλα όταν είναι η εποχή τους.
Προγραμματίζουμε και φτιάχνουμε μαζικά, τις ποσότητες που θα χρειαστούμε για όλα το χρόνο

Κάντε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα

ΥΛΙΚΆ:

1 κιλό φράουλες
600 γρ. Ζάχαρη
150 ml νερο
1 κ.γ. βανίλια υγρή
Χυμο απο Μισό λεμόνι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια τις φράουλες… Τις βάζουμε μαζί με την ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τις αφήνουμε για 2-3 ώρες…. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, προσθέτουμε την βανίλια και την βράζουμε για περίπου μισή ώρα μέχρι να δέσει… 5 λεπτά πριν γίνει Ρίχνουμε το λεμόνι… Όπως είναι έτσι ζεστή η μαρμελάδα την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια, κλείνουμε το καπάκι και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν… τα φυλάμε σε ντουλάπι, όταν ανοιχτούν θέλουν ψυγείο…

*Πως ελέγχουμε Το δέσιμο της μαρμελάδας

Βάζουμε ένα άσπρο πιατάκι στο ψυγείο να κρυώσει. Μόλις βράσει η μαρμελάδα και οι φράουλες έχουν σχεδόν λιώσει, βγάζουμε το πιατάκι από το ψυγείο και ρίχνουμε μία μικρή κουταλιά από τη μαρμελάδα. Φυσάμε να κρυώσει γρήγορα και τραβάμε μια γραμμή με ένα κουτάλι. Αν η γραμμή που σχηματίζεται παραμένει ανοιχτή και δεν ενώνεται, σημαίνει ότι έχει δέσει η μαρμελάδα, αλλιώς συνεχίζουμε το βράσιμο και ξαναδοκιμάζουμε μετά από λίγο.

*Πώς αποστειρώνουμε βάζα:

Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα και τα καπάκια με ζεστό νερό, τα τοποθετούμε όλα ανάποδα σε ταψί στρωμένο με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε στον φούρνο στους 100° C μέχρι να στεγνώσουν. Γεμίζουμε τα βάζα όσο ακόμη είναι ζεστά, τα κλείνουμε καλά, τα γυρίζουμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω) και τα αφήνουμε έως ότου κρυώσουν.