Πόνοι περιόδου, τρόποι αντιμετώπισης για ανακούφιση. Οι πόνοι περιόδου βιώνονται διαφορετικά από γυναίκα σε γυναίκα. Τα συμπτώματα εμφανίζονται ιδιαίτερα έντονα σε αρκετές γυναίκες, ενώ σε άλλες έχουν ηπιότερη μορφή. Δυσάρεστοι πόνοι στην κοιλιά, ενοχλήσεις στη μέση, κράμπες και πρήξιμο δυσκολεύουν την καθημερινότητα και τις δραστηριότητές μας.

Όλα αυτά σας ακούγονται γνωστά; Τότε πιθανότατα ν΄ανήκετε στο 80% των γυναικών που περνούν πέντε με επτά ημέρες τον μήνα, αντιμετωπίζοντας τους πόνους περιόδου μεμονωμένα ή και συνεχώς σε κάποια φάση της αναπαραγωγικής ηλικίας.

Οι πόνοι της περιόδου είναι ό,τι πιο ύπουλο υπάρχει στην ζωή μίας γυναίκας. Οι δύσκολες μέρες του μήνα είναι όντως δύσκολες παρότι οι άντρες τις περισσότερες φορές μας θεωρούν υπερβολικές.

Πόνοι περιόδου, τρόποι αντιμετώπισης για ανακούφιση :

Ζεσταθείτε με μια θερμοφόρα

Χρησιμοποιώντας μια θερμοφόρα είναι μια φυσική εναλλακτική λύση για να αντιμετωπίσετε τις κράμπες της περιόδου. Όταν η θερμότητα εφαρμόζεται σε μια περιοχή εσωτερικού πόνου, ενεργοποιεί τους υποδοχείς θερμότητα στο σώμα μας, που με τη σειρά τους εμποδίζουν τις χημικές υποδοχείς που σηματοδοτούν τον πόνο.

Ενυδατώστε τον οργανισμό σας

Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα τόσο σε καθημερινό επίπεδο όσο και κατά την διάρκεια της περιόδου. Κρατήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο πίνοντας άφθονο νερό και χυμούς.

Κάντε απαλό μασάζ στην κοιλιά

Το μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά μία γυναίκα από τους πόνους περιόδου. Κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα στην πάσχουσα περιοχή. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια από χαμομήλι, μαντζουράνα, γιασεμί ή δενδρολίβανο.

Δοκιμάστε καταπραϋντικά αφεψήματα

Αφεψήματα όπως το φασκόμηλο, το χαμομήλι και το τίλιο λειτουργούν καταπραϋντικά στον οργανισμό.  Χάρη σε αυτά, οι πόνοι περιόδου περιορίζονται και η ανακούφιση που μας προσφέρουν είναι πολύτιμη.

Κάντε yoga

Η yoga σας ανακουφίζει και από τις κράμπες της περιόδου. Κάνοντας αυτά τα τεντώματα θα βοηθήσει το σώμα σας να χαλαρώσει και θα σταματήσει το μυαλό σας να σκέφτεται αυτούς τους πόνους.

Επιλέξτε τροφές που εξομαλύνουν τον πόνο

Οι πόνοι περιόδου μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη διατροφή. Αποφύγετε καφέ, ζάχαρη, ζωικές τροφές & αλάτι. Συμπεριλάβετε στην διατροφή σας λιπαρά ψάρια με ωμέγα 3 λιπαρά. Προτιμήστε επίσης όσπρια, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και αυγά.

Πηγαίνετε για περπάτημα

Το πραγματικό μυστικό για να απαλλαγούμε από κράμπες της περιόδου είναι να κινηθούμε. Η άσκηση βοηθά να χαλαρώσει η μήτρα και να απομακρυνθούν οι θρόμβοι. Φορέστε τα παπούτσια σας και βγείτε έξω. Θα αισθανθείτε 100 φορές καλύτερα μετά.

Δείτε επίσης: Συμπτώματα εγκυμοσύνης, δες αν είσαι έγκυος!