Μαμά, γιατί πρέπει να πας στη δουλειά;

0
Μαμά, γιατί πρέπει να πας στη δουλειά

Είμαι η Κατερίνα και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Εργάζομαι καθημερινά κάποιες ώρες, οπότε αναγκαστικά πρέπει να λείπω από το σπίτι. Έχω ένα κοριτσάκι 4 χρόνων και κάθε φορά που ετοιμάζομαι να φύγω για τη δουλειά με ρωτάει γιατί πρέπει να πάω στη δουλειά. Να σημειώσω ότι στο σπίτι κάθεται με τη γιαγιά όταν είμαι στη δουλειά. Άρα δε νιώθει εγκατάλειψη, γιατί κάθεται με οικείο άτομο. Της έχω εξηγήσει ότι πρέπει να πηγαίνω στη δουλειά για να φέρνω χρήματα στο σπίτι και να περνάμε καλά. Πως αλλιώς μπορώ να το χειριστώ ώστε να μη νιώθει εγκατάλειψη;

Η ψυχολόγος μας απαντά:

Πολλές φορές τα παιδιά δεν κατανοούν γιατί οι γονείς τους πρέπει να λείπουν από κοντά τους για να πάνε στη δουλειά. Εξηγούμε λοιπόν πως η δουλειά είναι μια ασχολία που μας δίνει χαρά και επιπλέον μας επιτρέπει να κερδίζουμε κάποια χρήματα ώστε η οικογένεια να ζει καλύτερα. Σε πολύ μικρά παιδιά είναι απαραίτητο να δώσουμε κάποιο παράδειγμα ώστε να καταλάβουν καλύτερα. Μπορούμε λοιπόν να τους πούμε πως τα χρήματα που κερδίζουμε από τη δουλειά, μας επιτρέπουν να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν όπως για παράδειγμα μια επίσκεψη σε ζωολογικό κήπο, ή να αγοράσουμε τα ρούχα, τα τρόφιμα και τα παιχνίδια.

Ψυχολόγος Δ.Καραμποίκη

Στείλε μας και εσύ το δικό σου ερώτημα ΕΔΏ

To mamasstories.gr εγγυάται για τη προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητα σου, θα παραμείνει μυστική.