Μαμά γιατί δε μένουμε μαζί με το μπαμπά;

0
Μαμά γιατί δε μένουμε μαζί με το μπαμπά

Είμαι η Άννα και έχω ένα κοριτσάκι τριών ετών. Με το σύζυγο αποφασίσαμε να χωρίσουμε μετά απο πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο γάμος μας και η μεταξύ μας σχέση. Όσο και να το προσπαθήσαμε να είμαστε μαζί για το παιδί είδαμε ότι τα πράγματα γίνονταν χειρότερα. Ο “πρώην” σύζυγος (δεν έχει βγει ακόμη το διαζύγιο) έχει φύγει από το σπίτι και μένω εγώ με το παιδί. Αντιμετωπίζω όμως το εξής πρόβλημα, η μικρή με ρωτάει συνέχεις γιατί δε μένουμε μαζί με το μπαμπά.

Πως να το χειριστώ;

Η ψυχολόγος μας Δ.Καραμποίκη απαντά

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να γνωρίζουν την αλήθεια καθώς σε αντίθετη περίπτωση θεωρούν πως τα ίδια ευθύνονται για το χωρισμό των γονιών τους. Ακριβώς για το λόγο αυτό εξηγούμε πως η απόφαση του χωρισμού έχει να κάνει με την αποδυνάμωση του μεταξύ μας συναισθήματος. Εξηγούμε δηλαδή πως δεν αγαπά ο ένας τον άλλο τόσο πολύ ώστε να μένουμε κάτω από την ίδια στέγη και να κοιμόμαστε μαζί, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως διαφοροποιείται η αγάπη που έχουμε για το παιδί μας. Για τα παιδιά μας θα είμαστε πάντα οι γονείς τους που τα αγαπούν πολύ και που θα αντιμετωπίσουν από κοινού το όποιο πρόβλημά τους.

Ψυχολόγος Δ.Καραμποίκη

Στείλε μας και εσύ το δικό σου ερώτημα ΕΔΩ!

To Mamasstories.gr εγγυάται για τη προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική.