Κέικ πορτοκαλιού με ολόκληρο πορτοκάλι

Είπαμε, το κέικ πορτοκάλι είναι διαχρονικό γλυκό.

0
Κέικ πορτοκαλιού

Κέικ πορτοκαλιού σκεφτόμουν όλες τις μέρες και αποφάσισα να ανοίξω το ντοσιέ με τις συνταγές να δω τι θα βρω.. Και βρήκα την καλύτερη συνταγή Κέικ πορτοκαλιού με ολόκληρο πορτοκάλι.

Ναι,ναι καλά διαβάσατε με ολόκληρο πορτοκάλι να μοσχοβολήσει όλο το σπίτι. Άλλωστε το κέικ πορτοκαλιού είναι κλασικό και αγαπημένο. Είναι πολύ εύκολο και νόστιμο για αυτό κρατήστε τη συνταγή όταν θα έχετε λιγούρες για πορτοκάλι..

Πρόκειται για ένα πραγματικά εύκολο κέικ πορτοκαλιού. Αρκεί ακόμα και αυτή η μοναδική μυρωδιά του πορτοκαλιού που κάνει το σπίτι να μοσχοβολάει. Είναι Ιδανικό για κέρασμα, για τον απογευματινό καφέ, για τις λιγούρες, για το κολατσιό του παιδιού…

Είπαμε, το κέικ πορτοκάλι είναι διαχρονικό γλυκό.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για αφράτα pancakes

Υλικά:

  • 2-3 πορτοκάλια
  • 250γρ βούτυρο λιωμένο
  • 400 γρ ζάχαρη
  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 αυγά

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφού τα τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι και βεβαιωθούμε ότι έβρασαν τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Μέχρι να κρυώσουν τα πορτοκάλια χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Αφού τα αφήσουμε να αφρατέψουν κόβουμε τα πορτοκάλια σε κομμάτια για να αφαιρέσουμε τυχόν κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Από τον πολτό του πορτοκαλιού που κρατάμε 280γρ.

Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τον πολτό του πορτοκαλιού με το λιωμένο βόυτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα της ζάχαρης και του αυγού.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και τοποθετούμε μέσα το μείγμα μας.

Ψήνουμε για περίπου μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.