Κέικ λεμονιού με γλάσσο

0

Γράφει η Ελένη Τσουτσουδάκη Βασσάλου

Κέικ λεμονιού με γλασσο

250 γρ. βούτυρο
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
Χυμός 2-3 λεμονιών
Ξύσμα 1 λεμονιού
5 αυγά
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα


Μη ξεχνάτε, Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι!!!


Για το γλάσο:

2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας βούτυρο (λιωμένο)
4-5 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο μια φόρμα του κέικ με τρύπα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να φουσκώσει το μίγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τέλος το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σταματάμε το μίξερ, αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και τη βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Ξεφορμάρουμε το κέικ σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά, μέχρι να λιώσει η άχνη και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Εάν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί καλά, πριν κόψουμε το κέικ.

Μη ξεχνάτε, να κάνετε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK, για να μη χάνετε κανένα άρθρο!!!