Χριστουγεννιάτικο Μπισκοτόσπιτο εύκολο και γρήγορο

0
Χριστουγεννιάτικο Μπισκοτόσπιτο

Χριστουγεννιάτικο Μπισκοτόσπιτο εύκολο και γρήγορο. Είναι η τελευταία μόδα στα γιορτινά γλυκίσματα, η οποία έρχεται από το εξωτερικό. Μπορεί να σας φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να φτιάξετε κάτι τόσο εντυπωσιακό, κι όμως δεν είναι! Τουλάχιστον όχι αν ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Μόλις δύο μέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα και αφού μπήκαμε στο εορταστικό κλίμα και μετράμε αντίστροφα, σκεφτήκαμε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε το κλασικό Χριστουγεννιάτικο Μπισκοτόσπιτο που διακοσμεί με τον πιο όμορφο τρόπο τον χώρο μας.

Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη γιατί δεν χρειάζεται να φτιάξεις καμία ζύμη αλλά ούτε και να κόψεις κανένα “πατρόν” για να χτίσεις το σπιτάκι σου.

Το μόνο που θέλεις είναι μπισκότα τύπου πτί-μπερ, κρυσταλική ζάχαρη, καραμελάκια, μπισκοτάκια και ό,τι άλλο θέλεις για διακόσμηση.

Δείτε επίσης: Christmas tree από μπισκότα

Υλικά:

Μπισκότα πτι-μπερ
Ζάχαρη

Για το γλάσο…
2 αυγά μεγάλα ( μόνο τα ασπράδια)
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
300 γρ. Άχνη ζάχαρη

Για την διακόσμηση…
Πουράκια
Smarties
Ινδοκάρυδο
Ζαχαρωτά
Και ότι άλλο σας αρέσει…

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το λεμόνι, μόλις αρχίσει να ασπρίσει και να σφίγγει Ρίχνουμε σταδιακά την άχνη… Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν σαντιγί.


Με την ζάχαρη φτιάχνουμε μια απλή καραμέλα.
Σε ένα δίσκο τοποθετούμε τα μπισκότα φτιάχνοντας μια βάση,τα βουτάμε στην καραμέλα και τα ενώνουμε μεταξύ τους. Η καραμέλα κρυώνει γρήγορα, έτσι θα χρειαστεί πολλές φορές να την ζεστάνουμε.

Πάνω στην βάση δημιουργούμε ένα σπιτάκι. Πρώτα τα τοιχώματα και μετά την σκεπή… πάλι βουτώντας τα μπισκότα στην καραμέλα από την πλευρά που θέλουμε ώστε να μπορέσουν να κολλήσουν μεταξύ τους και να σταθούν.

Μόλις το στήσουμε αρχίζουμε την διακόσμηση όπως μας αρέσει…. Για χιόνι Ρίχνουμε γλασο και ινδοκάρυδο. Για την σκεπή, πουράκια, ζαχαρωτά και smarties
Για τον φράχτη πουράκια και γύρω γύρω διαφορά διακοσμητικά. Όλα τα κολλάμε με την καραμέλα.
Την συγκεκριμένη κατασκευή την φτιάχνω καθαρά για διακόσμηση.

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ