Αλμυρά Μάφινς με φέτα και πιπεριές , μια υπέροχη συνταγή απο την Ελένη Τσουτσουδάκη-Βασσάλου. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά !
250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
2 – 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
200 ml γαλα
125 γραμ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
1 αυγό
250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
100 gr κιτρινο τυρι τριμμενο
πιπέρι
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
2 – 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
200 ml γαλα
125 γραμ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
1 αυγό
250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
100 gr κιτρινο τυρι τριμμενο
πιπέρι
Σ’ενα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν λίγο…
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα , το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να ενωθούν.Κάνουμε λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Απαλά, με μια μαριζ αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε τα τυριά και τις πιπεριές….δεν δουλεύουμε πολύ το μείγμα. Ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν τα υλικά.Βουτυρωνουμε τις θηκες των cupcakes και τις γεμιζουμε μ’ενα κουταλι….Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτα, στους 170° , στον αερα και έτοιμα τα αλμυρά Μάφινς με φέτα και πιπεριές!