Α. Λινού: Απαραίτητες οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών,δεν αρκεί η μάσκα.

Δεν θα έχει αποτέλεσμα η τιμωρητική διάθεση απέναντι στους μαθητές που τυχόν απειθαρχήσουν στο μέτρο της μάσκας, τονίζει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι το βασικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας Α. Λινού.

Καθώς τα σχολικά τμήματα θα λειτουργήσουν με πλήρη σύνθεση, «αυτό δεν είναι εφικτό» τόνισε ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, καθώς στην πλειονότητα των τάξεων θα βρίσκονται πάνω από 22 μαθητές ανά αίθουσα, ενώ δεν υπήρξε μέριμνα για την έυρεση μεγαλύτερων αιθουσών.

Η μάσκα, εξήγησε, λειτουργεί προσθετικά και από μόνη της είναι επαρκές μέτρο, ενώ απαραίτητος θα είναι ο αποτελεσματικός αερισμός της αίθουσας, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Παράλληλα, πρέπει να εξασφαλισθεί πως οι μαθητές θα παραμένουν όσο λιγότερο χρόνο γίνεται σε κλειστούς χώρους.

Για την εφαρμογή του μέτρου της μάσκας, απαραίτητη είναι η επικοινωνία και η ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας και όχι η τιμωρητική διάθεση απέναντι στους μαθητές που τυχόν απειθαρχούν, με παραίνεση των γονέων τους.