Εύκολη Μηλόπιτα

0

Εξαιρετική συνταγή για μυρωδάτη εύκολη μηλόπιτα που θα λατρέψεις εσύ και οι αγαπημένοι σου.

Οι συνταγές για μηλόπιτα είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο δημοφιλείς της φθινοπωρινής περιόδου. Τα νόστιμα φθινοπωρινά μήλα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους γεμίζοντας τους πάγκους σούπερ μάρκετ, οπωροπωλείων και λαϊκών αγορών.

Αν θέλετε ένα εύκολο γλυκό για όλη την οικογένεια, η μηλόπιτα είναι μια νόστιμη επιλογή. Μήλα άλλωστε μπορείτε να βρείτε όλες τις εποχές του χρόνου επομένως το μόνο που χρειάζεστε είναι η κατάλληλη συνταγή.

Δείτε επίσης: Μηλόπιτα με κανέλα

Η συνταγή αυτή, υπάρχει στο τετράδιο συνταγών μου σχεδόν 10 χρόνια. Είναι μια συνταγή που την έχω φτιάξει πάρα πολλές φορές και δε την αλλάζω με καμία.

Υλικά:

Για τη γέμιση:

  • 5-6 μήλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 200γρ βιτάμ
  • 1κ.σ κανέλλα

Για τη ζύμη:

  • 5 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 βανίλιες ή εκχύλισμα
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Διαδικασία:

Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και έπειτα σε λωρίδες. Τα απλώνουμε ακανόνιστα στο ταψί μας να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη κανέλλα, προσοχή δε θέλουμε να κάψει ούτε να καραμελώσει. Περιχύνουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα μας να πάει παντού.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αναδευτήρα χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμη για να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα και κουνάμε ελαφρώς για να κατέβει η ζύμη και κάτω στα μήλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά ανάλογα το φούρνο πάντα.

Δείτε αναλυτικά το βίντεο με τη διαδικασία

Αναλυτικό βίντεο συνταγής