ΔΕΥΤΈΡΑ
Κοτόπουλο με κριθαράκι
Τη συνταγή θα τη βρείτε ΕΔΏ
ΤΡΊΤΗ
Πατάτες ντουσέζ με μανιτάρια
Τη συνταγή θα τη βρείτε ΕΔΏ
ΤΕΤΆΡΤΗ
Τεμπούρα, Γιαπωνέζικα κεφτεδάκια
Τη συνταγή θα τη βρείτε ΕΔΏ
ΠΈΜΠΤΗ
Κοτομπουκιές
Τη συνταγή θα τη βρείτε ΕΔΏ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ
Λεμονάτα λαχανικά στη γάστρα
Την συνταγή θα τη βρείτε ΕΔΏ
ΣΆΒΒΑΤΟ
Τάρτα με πράσα
Τη συνταγή θα τη βρείτε ΕΔΏ
ΚΥΡΙΑΚΉ
Μοσχαρίσια ρολάκια με κεφαλοτύρι
Τη συνταγή θα τη βρείτε ΕΔΏ
ΤΟ ΓΛΥΚΌ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΆΔΑΣ
Λουκουμάδες
Και για φινάλε αυτής της ξεχωριστής εβδομάδας..
Υ-Π-Ε-Ρ-Ο-Χ-Ο-Ι , φουσκωτοί, τραγανοί και νόστιμοι λουκουμάδες!!!
3 1/2 κούπες αλεύρι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι χλιαρό φρέσκο γάλα
4 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
μέλι
κανέλα
τριμμένα καρύδια
μερέντα
ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
1.Βάζω στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, το γάλα, το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και τη μαγιά και χτυπάμε να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη σα σφιχτός χυλός
2.Αφήνω τη ζύμη τουλάχιστον μια ώρα να φουσκώσει και να βγάλει από πάνω φουσκαλίτσες
3.Σε ένα κατσαρολάκι βάζω μπόλικο ηλιέλαιο και αφήνω να κάψει καλά πριν ξεκινήσω να τηγανίζω
4.Έχω δίπλα μου ένα ποτήρι με νερό κι ένα μεγάλο κουτάλι για να το βουτάω να μη κολλάει η ζύμη. Βουτάω το ένα μου χέρι στη ζύμη και πατώντας τη χούφτα μου κόβω με το κουτάλι μικρά μπαλάκια απ τη ζύμη που βγαίνει απ το πάνω μέρος του χεριού μου.
5.Ρίχνω με το κουτάλι τα μπαλάκια στο λάδι . Αρχίζουν αμέσως να φουσκώνουν. Με μια τρυπητή τα γυρνάω συνεχώς να πάρουν παντού χρώμα και τα βγάζω σε μια πιατέλα.
6.Χωρίζω τα μπαλάκια σε δύο πιατέλες. Στη μία ρίχνω από πάνω μέλι, τριμμένα καρύδια και κανέλα
7.Στην άλλη ρίχνω μερέντα που έχω αραιώσει λίγο με ηλιέλαιο και έχει γίνει πιο ρευστή