ΔΕΥΤΕΡΑ-Φασόλια σαλάταΣΥΝΤΑΓΗ Chefoulis
Υλικά
- Φασόλια άσπρα 500 γρ
- Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
- Γαρύφαλλα 6 -7 τεμ
- Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- Χυμός λεμονιού από 1 1/2 λεμόνι
- Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
- Δάφνη 1 φύλλο
- Καρότο 1 τεμ σε ροδέλες ή μικρά κομματάκια
- Πάπρικα γλυκιά 1 κουτάλι του γλυκού
- Νερό για το βράσιμο
Οδηγίες
Από το βράδυ βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό τα φασόλια να μουλιάσουν. Την άλλη μέρα βράζουμε τα φασόλια να πάρουν 2 – 3 βράσεις και ρίχνουμε το πρώτο νερό. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και καρφώνουμε πάνω του τα γαρύφαλλα. Βάζουμε ξανά τα φασόλια σε καθαρό νερό, προσθέτουμε το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα, το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 40 -45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Σουρώνουμε τα φασόλια και αφαιρούμε το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα, από πάνω τους ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, προσθέτουμε το καρότο σε ροδέλες, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ανακατεύουμε.
ΤΡΙΤΗ-Χοιρινό με μουστάρδες και πιπεριέςΣΥΝΤΑΓΗ Chefoulis
Υλικά
- Χοιρινό 800γρ (κομμένο σε μπουκίτσες )
- Πιπεριά κόκκινη 2 κομμένες σε λωρίδες
- Πιπεριά πράσινη 2 κομμένες σε λωρίδες
- Πιπεριά κίτρινη 2 κομμένες σε λωρίδες
- Μουστάρδα 3 κουταλιές σούπας (πικάντικη)
- Ζωμό λαχανικών 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
- Κρέμα γάλακτος 4 κουταλιές σούπας
- Αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες
Με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το χοιρινό και τις πιπεριές σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.Προσθέτουμε την μουστάρδα και τον ζωμό και ανακατεύουμε. Σιγοψήνουμε για περίπου 30 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.
Μη ξεχνάτε, Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι!!!
ΤΕΤΑΡΤΗ-Μανιτάρια ογκρατενΣΥΝΤΑΓΗ Chefoulis
Υλικά
- Μανιτάρια 500 γρ κομμένα
- Κοτόπουλο 250 γρ σε κομματάκια
- Κρεμμύδια 2 ψιλοκομμένα
- Βούτυρο 100 γρ
- Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας γεμάτες
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
- Γάλα 700 γρ
- Κρέμα γάλακτος 150 γρ
- Κασσέρι 200 γρ (ή ρεγκάτο τριμμένο)
- Αλάτι – πιπέρι
- Τυρί φέτα 50 γρ
Οδηγίες
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια και την φέτα και ανακατεύουμε καλά .Σε άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ με το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα και μόλις δέσει βάζουμε το αλάτι , το πιπέρι και την κρέμα γάλακτος . Σε ένα σκεύος στρώνουμε την μισή μπεσαμέλ και από πάνω το μείγμα με τα μανιτάρια μαζί με το κοτόπουλο. Στην υπόλοιπη μπεσαμέλ βάζουμε το κασσέρι , ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω από το μείγμα των μανιταριών και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
ΠΕΜΠΤΗ-Σουπιές ριζότοΣΥΝΤΑΓΗ Chefoulis
Υλικά
- Σουπιές μεγάλες φρέσκιες ή κατεψυγμένες 2 τεμ μεγάλες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
- Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ.
- Σκόρδο 3 σκελίδες
- Λευκό κρασί 200 γρ.
- Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
- Νερό 2 φλυτζάνια του τσαγιού
- Δάφνη 1 φύλλο
- Ρύζι καρολίνα 300 γρ.
- Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας για το ρύζι
- Αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές, το σκόρδο και τα σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι, το νερό, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές μας. Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε τις σουπιές και κρατάμε το ζουμί. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το ρύζι, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι -πιπέρι και το ανακατεύουμε να σοταριστεί, ενώ όσο είναι ακόμα ωμό προσθέτουμε 2 κουταλιές από το ζουμί της σουπιάς που κρατήσαμε. Όταν το ρύζι απορροφήσει το ζουμί, συνεχίζουμε το ανακάτεμα κι αυτό το κάνουμε μέχρι να δούμε ότι το ρύζι μαλάκωσε. Τέλος προσθέτουμε τις σουπιές , ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-Κολοκυθάκια γιαχνίΣΥΝΤΑΓΗ Chefoulis
Υλικά
- Κολοκυθάκια 1 κιλό
- Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο
- Σκόρδο 2 σκελίδες
- Ντομάτες 2
- Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
- Μαϊντανός 1 ματσάκι
- Άνιθος 1 ματσάκι
- Αλάτι -πιπέρι
- Νερό
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες, στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα .Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει, στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε λίγο νερό για να βράσουν. Όταν μαλακώσουν είναι έτοιμα.
ΣΑΒΒΑΤΟ-Φιογκάκια με σπανάκι στο φούρνοΣΥΝΤΑΓΗ Chefoulis
Υλικά
- Ζυμαρικά φιογκάκια 1 πακέτο
- Σπανάκι 600 γρ
- Φρέσκα κρεμμυδάκια 3 τεμ
- Άνηθος 1 φλιτζάνι του καφέ
- Φέτα 150 γρ τριμμένη
- Βούτυρο 1 κουταλάκι γλυκού
Για την μπεσαμέλ
- Γάλα 500 γρ
- Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές σούπας
- Αλάτι-πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- Ρεγκάτο 200 γρ τριμμένο
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα φύλλα από το σπανάκι,τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λαδάκι τα φύλλα από το σπανάκι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και κατεβάζουμε από την φωτιά. Βράζουμε τα φιογκάκια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει η συσκευασία τους. Αφού βράσουν τα αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ , ρίχνουμε και το μείγμα με το σπανάκι κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη κι ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
Για την μπεσαμέλ : Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε συνεχώς να πήξει. Προσθέτουμε το ρεγκάτο και μόλις λιώσει κατεβάζουμε από την φωτιά. Περιχύνουμε το μείγμα του πυρέξ με την μπεσαμέλ , ενώ ανοίγουμε σε διάφορα σημεία τρυπούλες ώστε να εισχωρήσει και στα ενδιάμεσα η μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
ΚΥΡΙΑΚΗ-Μπιφτέκια τυλιχτα με μπέικονΣΥΝΤΑΓΗ Chefoulis
Υλικά
- Κιμάς 500 γρ
- Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ τριμμένο
- Αυγό 1 τεμ
- Ψωμί μπαγιάτικο 2 φέτες ψίχα μουλιασμένες
- Μαϊντανός 2 κλωναράκια ψιλοκομμένο
- Ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Αλάτι-πιπέρι
- Μπέικον 10 φέτες
Οδηγίες
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά,το κρεμμύδι τριμμένο,το αυγό,τη ρίγανη ,τον μαϊντανό, την ψίχα του ψωμιού μουλιασμένη σε νερό και στραγγισμένη καλά. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί να αναμειχθούν πολύ καλά. Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα τα μπιφτέκια μας, τα πατάμε με την παλάμη να γίνουν φαρδιά, στρώνουμε από δύο λωρίδες μπέικον στην σανίδα κοπής και ρολάρουμε το κάθε μπιφτέκι πάνω στις φέτες. Τα σφίγγουμε πάλι στην παλάμη μας και ψήνουμε σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 -25 λεπτά και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Μη ξεχνάτε, να κάνετε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK, για να μη χάνετε κανένα άρθρο!!!