ΔΕΥΤΕΡΑ-Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
ΣΥΝΤΑΓΗ Chefoulis
Υλικά
- Χταπόδι 1 μεγάλο
- Κρεμμύδια 2 μεγάλα
- Ντομάτες 6 ψιλοκομμένες στο μπλέντερ
- Φύλλα δάφνης 3
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπαχάρι
- Ελαιόλαδο
- Μακαρονάκι κοφτό 1 πακέτο
Οδηγίες
Βράζουμε το χταπόδι για 1 ώρα να βράσει καλά . Το κόβουμε μόλις κρυώσει σε μεγάλα κομμάτια . Στην κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο , ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά . Ρίχνουμε το χταπόδι , την ντομάτα και όλα τα μυρωδικά . Προσθέτουμε 1 μεγάλο ποτήρι με νερό και το βάζουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου . Όταν περάσουν τα 20 λεπτά βάζουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να βράσουν τα μακαρόνια . Μόλις ξεκινήσει το νερό να βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για όσο χρόνο απαιτείται.
ΤΡΙΤΗ-Χοιρινό με μουστάρδα και πιπεριές
ΣΥΝΤΑΓΗ Chefoulis
Υλικά
- Χοιρινό 800γρ (κομμένο σε μπουκίτσες )
- Πιπεριά κόκκινη 2 κομμένες σε λωρίδες
- Πιπεριά πράσινη 2 κομμένες σε λωρίδες
- Πιπεριά κίτρινη 2 κομμένες σε λωρίδες
- Μουστάρδα 3 κουταλιές σούπας (πικάντικη)
- Ζωμό λαχανικών 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
- Κρέμα γάλακτος 4 κουταλιές σούπας
- Αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες
Με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το χοιρινό και τις πιπεριές σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.Προσθέτουμε την μουστάρδα και τον ζωμό και ανακατεύουμε. Σιγοψήνουμε για περίπου 30 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.
ΤΕΤΑΡΤΗ- Σουφλέ σπανάκι
ΣΥΝΤΑΓΗ Chefoulis
Υλικά
- Σπανάκι 1 κιλό
- Κρεμμύδια ξερά 2 ψιλοκομμένα
- Φέτα 300 γρ θρυμματισμένη
- Μπαγιάτικο ψωμί 2 φλιτζάνια τσαγιού τρίμματα
- Αυγά 4 τεμ χτυπημένα
- Γάλα 2 κούπες
- Τυρί ρεγκάτο 100 γρ τριμμένο
- Τυρί ένταμ 100 γρ τριμμένο
Οδηγίες
Πλένουμε το σπανάκι πολύ καλά και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το σπανάκι να σοταριστεί κι αυτό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλατοπίπερο και την θρυμματισμένη φέτα. Πασπαλίζουμε τον πάτο από ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος με το ένα φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα ψωμιού. Αδειάζουμε μέσα το μισό από το μείγμα με το σπανάκι, από πάνω πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τρίμματα ψωμιού και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο σπανάκι.Ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα σε ένα μπολ και περιχύνουμε.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από πάνω.
Μη ξεχνάτε, Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι..
ΠΕΜΠΤΗ- Πίτα εύκολη σε φόρμα
ΣΥΝΤΑΓΗ Chefoulis
Υλικά
- Φύλλα χειροποίητα σπιτικά ή εμπορίου 2 τεμ ή 4 τεμ εμπορίου
- Μοτσαρέλα 1 μπαλάκι κομμένο καρέ
- Τυρί φέτα 300 γρ τριμμένη
- Αυγά 2 τεμ
- Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ κομμένο ροδέλες
- Πιπεριά 1 τεμ κομμένη ροδέλες
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
- Κρέμα γάλακτος 100 ml
- Ελαιόλαδο 1/2 κούπα τσαγιού
- Αλάτι- πιπέρι -πάπρικα
- Δυόσμος ξερός 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Γαλοπούλα καπνιστή 5-6 φέτες ψιλοκομμένες
Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα μπολ την μοτσαρέλα κομμένη καρέ, την φέτα τριμμένη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τον δυόσμο, το αλεύρι και τις φέτες γαλοπούλας ψιλοκομμένες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,την πιπεριά από τους σπόρους τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε σε τηγανάκι 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο κι αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,πάπρικα και σοτάρουμε κρεμμύδι και πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα τυριά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί , ενώ προσθέτουμε και δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ πολύ καλά, απλώνουμε στην βάση της φόρμας ένα φύλλο σπιτικό ή 2 εμπορίου, τα λαδώνουμε πολύ καλά, απλώνουμε την γέμιση να πάει παντού ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με ένα φύλλο σπιτικό ή 2 εμπορίου. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν από την φόρμα (αεράτα όχι στρωμένα τέλεια), λαδώνουμε, ραντίζουμε με λίγο νερό και τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε για να ξεφορμάρουμε κι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- Γίγαντες πλακί
ΣΥΝΤΑΓΗ Chefoulis
Υλικά
- Γίγαντες 1/2 κιλό
- Κρεμμύδια ξερά 2
- Σκόρδο 3-4 σκελίδες
- Ντοματάκι 1 κουτί ψιλοκομμένο
- Ντοματοπολτός 2 κουταλιές της σούπας
- Μαϊντανό 1/2 ματσάκι
- Άνιθο 1/2 ματσάκι
- Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
- Πιπέρι κόκκινο γλυκό 1 1/2 κουτάλι της σούπας
- Αλάτι
Οδηγίες
Πλένουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε από το βράδυ να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε ελάχιστα και ρίχνουμε το πρώτο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό , προσθέτουμε τους γίγαντες και τους αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ροδέλες,τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι και τα σοτάρουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε τους γίγαντες, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπολτό,τον μαϊντανό, τον άνιθο, το πιπέρι και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους. Μπορούμε να τα βάλουμε τα υλικά μας σε ένα ταψί και να τα ψήσουμε στον φούρνο για 10 λεπτά ή να τα αφήσουμε στην κατσαρόλα.
ΣΑΒΒΑΤΟ-Σπαγγέτι με μανιτάρια και κολοκυθάκι
ΣΥΝΤΑΓΗ Chefoulis
Υλικά
- Σπαγγέτι 1 πακέτο
- Κολοκυθάκια 4 τεμ κομμένα λεπτές ροδέλες
- Μανιτάρια πλευρώτους 500 γρ ψιλοκομμένα
- Σκόρδο 1 σκελίδα πολτοποιημένη
- Φρέσκα κρεμμυδάκια 2 τεμ κομμένα ροδέλες μόνο το λευκό σημείο
- Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
- Αλάτι – πιπέρι
- Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι γλυκού
- Άνηθο 1 κουταλιά σούπας
- Παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε κατσαρόλα με νερό κι αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους. Σοτάρουμε για 5 λεπτά σε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μαζί με τα κολοκυθάκια που κόψαμε σε λεπτές ροδέλες.Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα κι ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο ροδέλες, το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά ανακατεύοντας. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι που βράσαμε και στραγγίξαμε. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη , πασπαλίζουμε με άνηθο, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα.
ΚΥΡΙΑΚΗ- Πατάτες φούρνου με λουκάνικα
ΣΥΝΤΑΓΗ Chefoulis
Υλικά
- Πατάτες 6-8 τεμ
- Λουκάνικα χωριάτικα 2 μεγάλα
- Λεμόνια 2 τον χυμό τους
- Μουστάρδα 2 κουταλιές σούπας πικάντικη
- Ρίγανη,θυμάρι
- Αλάτι- πιπέρι
- Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του καφέ
- Κουρκουμάς 1/2 κουταλάκι γλυκού σε σκόνη (προαιρετικά)
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις πατάτες, ,τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες ή ακόμη καλύτερα σε ροδέλες για να ψηθούν πιο γρήγορα.Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί ή σε πυρέξ.Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά μας και το αλατοπίπερο. Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού ,την μουστάρδα,το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά προαιρετικά και μισό ποτήρι νερό και τα ανακατεύουμε καλά.Περιχύνουμε τις πατάτες μας και ρίχνουμε από πάνω τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε ροδέλες.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά
Μη ξεχνάτε, να κάνετε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK, για να μη χάνετε κανένα άρθρο..