Κρέμα με κρόκο αβγού

0

Υλικά:
2/3 της κούπας (160ml) γάλα
μια πρέζα αλεσμένη κανέλα
2 κουταλάκια άσπρη ζάχαρη (προαιρετικά)
1 κουταλάκι κορν φλάουερ

Εκτέλεση:
Βάλτε το γάλα και τη κανέλα σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Χτυπήστε το κρόκο, τη ζάχαρη (αν βάλετε) και το κορν φλάουερ μέχρι να ανακατευτούν. Ρίξτε το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα του κρόκου ανακατεύοντας συνέχεια. Έπειτα ρίξτε το καινούριο μείγμα στο κατσαρολάκι και αφήστε το να βράσει μέχρι να πήξει. Έπειτα αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου αφού έχετε καλύψει το σκεύος με διαφάνεια.